Ceremonija predstavljanja timova i nacionalnih obeležja zemalja učesnica U21 ITALY 2019 u Trstu

15.06.2019.године

U Trstu je, u subotu 15. juna 2019.godine sa početkom od 18 časova, na trgu Piazza Unità à d 'Italia, održana ceremonija predstavljanja timova zemalja učesnica na evropskom fudbalskom prvenstvu za mlade.

Ovom prilikom trebalo je da se predstave igračre reprezentacija četiri zemlje koje će narednih dana igrati u Trstu: Srbija, Austrija, Nemačka i Danska, predvođeni barsaljerima (specijalna vojna garda) koji su dočekivali zastave na trgu i svirali himne.

S obzirom da su reprezentativci Srbije tog dana bili zauzeti probnom utakmicom koju organizuje UEFA, GK I. Stojiljković je organizovala devojke i mladiće obučene u dresove srpske reprezentacije, kao iu srpskim tradicionalnim nošnjama iz srpskih udruženja u Trstu "Vuk S. Karadžić" i "Pontes – mostovi "io zajedno sa njima predstavila zastavu i himnu R.Srbije.

Ovakav način predstavljanja izazvao je najveću pažnju io oduševljenje prepunog tršćanskog trga zbog čega su se mnogi slikali sa srpskom omladinom i obećali da će dati podršku Srbiji na sve tri utakmice koje će se igrati u Trstu narednih dana.

Original Article