Bijonse postala prva Afroamerikanka na 1. mestu kantri top-liste

bijonse-postala-prva-afroamerikanka-na-1.-mestu-kantri-top-liste

Bijonse je postala prva Afroamerikanka na vrhu Bilbordove kantri top-liste, jer je njena pesma Texas Hold ‘Em debitovala na prvom mestu.

Bijonse je pesmu Texas Hold ‘Em objavila istovremeno sa singlom 16 Carriages, kada je na Superboulu najavila novi album.

To joj je prvi put u vrhu ove liste u žanru koji nije baš često povezan sa tamnoputim umetnicima, zbog čega je nastala i nemala kontroverza, prenosi Danas.

Ona je ujedno i druga žena koja se na vrhu liste našla kao solo umetnica, bez pratećih kolega, još od 2021. godine, kada je Tejlor Svift to uspela pesmama Love Story i All Too Well.

A Bijonse je takođe i prva žena koja se nalazi u vrhu kantri top-liste i r&b/hip-hop top-liste od njihovog nastaka 1958. godine.

Prisustvu u vrhu obe ove liste do sada je uspelo samo Džastinu Biberu, Biliju Sajrusu, Reju Čarlsu i Morganu Valenu.

Ova top-lista kombinuje podatke od prodaje, striminga i puštanja na radiju u Sjedinjenim Američkim Državama, slično kao Hot 100 lista.

Pesma Texas Hold ‘Em je u periodu od 11. do 15. februara strimovana 19,2 miliona puta i preuzeta 39 hiljada puta u SAD.

Novi album Bijonse stiže krajem marta

I jedna i druga pesma pojaviće se na novom albumu, koji će Bijonse objaviti 29. marta, a koji će biti drugi deo njene Renaissance trilogije.

Ovo dostignuće stiže nakon puno negativnih komentara zbog toga što je pesma kategorizovana kao da pripada kantri žanru.

Jedna kantri radio stanica u Oklahomi prvo je odbila da pusti pesmu po zahtevu, ali su kasnije promenili ploču nakon kampanje na mreži X (Tviter).

Bijonse je svojevremeno 2016. objavila pesmu Daddy Lessons, inspirisanu kantri žanrom, ali je ona odbijena za Gremi nominaciju u ovoj kategoriji.

Uprkos tome, ona je kasnije na dodeli nagrada Udruženja kantri muzičara tu pesmu otpevala zajedno sa bendom Dixie Chicks.

Post Views: 9

Originalni tekst