Bečlije za digitalno zdrav grad

46
ExpertInnen der MedUni Wien bieten an der VHS Wiener Urania Einblicke in das biologische und technologische Einmaleins der Präzisionsmedizin.

2017-09-28-meduni14197-1-jpg

Zdravlje i digitalizacija – šansa ili rizik? Kako neposredno okruženje u kojem živimo možemo učiniti zdravijim? Kako se podstiče zdravlje u vrtićima, školama ili na poslu? Koje mogućnosti ali i rizike krije progresivna digitalizacija kada je reč o našem dobrom zdravlju? Odgovore na ova pitanja Bečlije mogu dostaviti Bečkom društvu za podršku zdravlju i time učestvovati na konkursu za 2018. godinu.

Bečka nagrada na temu zdravlja koju dodeljuje Bečko društvo za podršku zdravlju je od 2018. godine u znaku ovogodišnjeg težišta – „zdrav digitalni grad“. Prijave na konkurs su moguće do 11. maja 2018. godine u kategorijama „Zdravo u naselju i opštini“ kao i „Zdravo u ustanovama/organizacijama“. U kategoriji „Zdrav digitalni grad“ dodatno će biti dodeljene tri medijske nagrade.

„U Beču se sprovode brojni projekti koji na različite načine doprinose da se stvore zdravi uslovi za život u našem gradu a ljudi motivišu da vode zdrav život. Ova nagrada koju dodeljuje Grad Beč treba inovativne pristupe da učini vidljivim“, kaže članica gradskog veća za socijalna pitanja, zdravstvo i ženska pitanja, Zandra Frauenberger.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i inicijative, javne i privatne ustanove, preduzeća, pojedinci i grupe koji se bave aktivnostima vezanim za zdravlje. Takođe su predviđene i tri nagrade u oblasti medija za priloge objavljene na nemačkom jeziku na temu zdravlja i digitalizacije.

Prijava se vrši putem linka: www.wig.or.at

©MedUni Wien

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.