Andrej Drobnjaković: Ponos Matematičke gimnazije sa pet zlatnih medalja na „Stemko“ Olimpijadi – Avala News

andrej-drobnjakovic:-ponos-matematicke-gimnazije-sa-pet-zlatnih-medalja-na-„stemko“-olimpijadi-–-avala-news
Andrej Drobnjaković: Ponos Matematičke gimnazije sa pet zlatnih medalja na „Stemko“ Olimpijadi – Avala News

Matematička gimnazija u Beogradu, poznata po brojnim talentima i izvanrednim rezultatima svojih učenika, ovog puta može se pohvaliti učenikom drugog razreda Andrejem Drobnjakovićem. Andrej je postigao neverovatan uspeh na međunarodnoj „Stemko” Olimpijadi održanoj u Singapuru od 2. do 6. juna, osvojivši pet zlatnih medalja u pet različitih kategorija: fizici, hemiji, biologiji, matematici i inženjerstvu. Ovaj izvanredan rezultat učinio ga je apsolutnim pobednikom takmičenja, gde je bio jedini predstavnik Srbije.

Neverovatni rezultati na Olimpijadi

Andrej Drobnjaković se takmičio u četiri individualne discipline: fizici, hemiji, biologiji i matematici. Iako nije planirao da se takmiči u svim kategorijama, neposredno pre takmičenja odlučio je da iskoristi mogućnost rešavanja zadataka iz sva četiri predmeta istovremeno. U roku od tri sata, koliko su ostali takmičari imali za jedan predmet, Andrej je uspešno rešio sve četiri testa, svaki sa savršenim rezultatom.

Uz individualne uspehe, Andrej je učestvovao i u ekipnom inženjerskom izazovu, gde je bio član tima sa učenicima iz Uzbekistana, Vijetnama i Kazahstana. Tim, okupljen neposredno na olimpijadi, osvojio je prvo mesto, dodatno potvrdivši Andrejevu svestranost i talenat.

Andrej Drobnjaković, osvojio pet zlatnih medalja ( matematika, fizika, hemija, biologija i timski inženjenerski izazov ) na međunarodnoj Olimpijadi u Singapuru !
👏🏻👏🏻💪💪🇷🇸🇷🇸 pic.twitter.com/AbLIhIJ1VO

— black & white (@bianconerobgd) June 12, 2024

Impresivna istorija uspeha

Ovaj izuzetni mladić već je imao impresivnu istoriju uspeha pre nego što je postao učenik Matematičke gimnazije. Kao učenik OŠ „Kralj Aleksandar I”, Andrej je već u nekoliko navrata postao prvak države iz matematike, hemije i fizike. Godine 2021. dobio je Svetosavsku nagradu za svoje izuzetne akademske rezultate.

Nakon osvajanja prvih mesta na opštinskim i gradskim takmičenjima, Andrej je na Republičkim takmičenjima ponovio svoje uspehe, odbranivši prošlogodišnje titule i dodavši prvo mesto na Fizičkoj olimpijadi.

Na međunarodnoj Stemko Olimpijadi koja je održana od 2. do 6. juna u Singapuru, učenik Matematičke gimnazije, Andrej Drobnjaković, osvojio je pet zlatnih medalja.

Čestitamo! pic.twitter.com/os19J6M9TV

— Brainz TV (@BrainzTVkanal) June 10, 2024

Svestranost i posvećenost

Andrej je primer svestranosti i posvećenosti, ne samo u nauci već i u drugim oblastima. Osim školskih aktivnosti, Andrej svira klavir, trenira karate i plivanje, i pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika. Njegova nadarenost se ispoljava od prvih razreda osnovne škole, gde se isticao u matematici, srpskom jeziku i književnosti, istoriji, geografiji, informatici, fizici, hemiji i astronomiji.

About The Author

Originalni tekst