Milan i Hilda za žrtve požara

Požari u Australiji ne jenjavaju.Tragedija našeg vremena traje, životi se i dalje gube, kuće nestaju u vatrenoj stihiji. Mnoge porodice su izgubile domove i sve stvari u požarima koji besne već duže vreme.

Širom kontinenta se pokreću humanitarne akcije kojima se ublažavaju posledice stihije, a neretko u njima učestvuju i naši zemljaci koji znaju šta je muka, kako je to kad se ostane bez doma.

Srpski centar u Bonirigu na zapadnom delu Sidneja nedavno je već organizovao donatorsko veče na kojem je na poziv Crkve učestvovao solidan broj naših sunarodnika koji su prikupili značajna sredstva. Novu akciju u ovome delu grada pokrenuo je gospodin Milan Maksimović, koji se već duže vreme bavi humanitarnim radom u pomaganju novim migrantima. On je sa svojom porodicom u poslednje tri godine prikupio i podelio više od 11.000 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima.

– Naša organizacija „Milan Hilda Care Inc“ kao glavnu ulogu postojanja ima pomoć ljudima u nevolji. Ovo je do sada najveća tragedija koja je zahvatila narod Australije. Vreme je da se svi uključimo i pomognemo koliko možemo jer ovome zlu se ne vidi kraj – kaže Milan Maksimović, koji često citira blaženopočivšeg patrijarha Pavla – „Treba da budemo i ostanemo ljudi“.

Gospodin Maksimović za „Vesti“ kaže da će sve donacije koje budu uplaćene na bankovni račun biti namenjene isključivo za pomoć žrtvama požara, vatrogascima dobrovoljcima i nihovim porodicama.

Račun
Ukoliko želitev da donirate novac za pomoć nastradalima u požarima i vatrogascima, to možete učiniti uplatom na račun:
Milan Hilda Care Inc
BSB.302 162
Acc:1519581

Чланак Milan i Hilda za žrtve požara се појављује прво на Vesti online.

Original Article