Љубав је кад те неко воли

Љубав-је-кад-те-неко-воли
Љубав је кад те неко воли

Љубав је кад те неко воли

Културно-спортска заједница Срба у Салцбургу (КСЗС) је и ове године у склопу обележавања Дана жена организовала традиционалну приредбу. Више од 15 година кроз игру, песму и стих управа и чланови КСЗС желе да се тог дана захвале свим мајкама уз поруку “Велико хвала”. Сала поред језера Валерзе и овог пута била је препуна, а уз срдачну добродошлицу на самом улазу све даме дочекане су каранфилом и чашом шампањца.

Фолклорне групе
Програм су отворили најмлађи чланови домаћина са песмом “Љубав је кад те неко воли”, Петра Бранковић је одрецитовала песму “Мамина љубав”, а Стефан Марковић на виолини одсвирао је дело “Сад Мови”.

Затим су се на бини ређале фолклорне групе свих учесника програма почев од најмлађих до извођачких ансамбала. На крају програма извођачки ансамбл домаћина извео је премијерно нову кореографију “Игре и песма из околине Београда”.

“Било је лепо видети толику посећеност, сву ту разиграну децу и омладину, али је требало уложити доста рада и труда да се организује све како треба и доликује. То остварујемо уз помоћ наших вредних чланова (родитељи и њихова деца, уметнички руководиоци и кореографи…) који се својски потруде да тог дана све функционише у најбољем реду. На томе им велико хвала”, истакао је председник КСЗС-а Ненад Шулејић.

“Изузетно нам је драго кад на приредби имамо и почасне госте, високе представнике градских институција и наше матице који својим доласком дају још већи значај скупу”, додао је он.

Обележавање јубилеја
Кроз програм приредбе КСЗС, чији дугогодишњи покровитељи су Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије, град Салцбург и Радничка комора Салцбурга, водиле су Александра Милошевић и Викторија Петровић, а гости су били КУД “Никола Тесла” из Линца, КУД “Барили” из Браунауа, КУД Опанак из Салцбурга, КУД Слога из Салцбурга.

“За чланове нашег друштва ова година је од великог значаја. Обележавамо јубилеј – 25 година рада и постојања. Ова приредба је прва у низу којом започињемо обележавање јубилеја”, нагласио је Шулејић.

Пуно деце
“Вредно радимо, имамо пуно деце и припремамо се за предстојећу аустријску Смотру фолклора која се одржава 13. априла у Бечу, а уједно и за Европску смотру српског фолклора 18. и 19. маја у Београду. У току године имаћемо још пуно лепих путовања, дружења и наступа… Свечаном академијом у другој половини године обележићемо нама веома значајан датум”, истакао је он.

Важне званице
На концерту били су присутни конзул Вера Вукићевић, заменик градоначелника града Салцбурга Бернхард Ауингер, испред Радничке коморе Данијела Видермајер, градски одборник Тарик Мете, чланица Управног одбора Радничке коморе Салцбурга Ђуја Бећиревић, дугогодишњи пријатељ КСЗС Волфрам Вебер, матичар у приградској општини Гредиг Биљана Бојческа.

Извор:

Detaljnije