У тематском кампу у Суботици окупиће се наша деца из ЕУ и Америке

У-тематском-кампу-у-Суботици-окупиће-се-наша-деца-из-ЕУ-и-Америке
У тематском кампу у Суботици окупиће се наша деца из ЕУ и Америке

четвртак, 11.04.2024,  14:23 -> 14:36

Извор: Танјуг

У тематском кампу у Суботици окупиће се наша деца из ЕУ и Америке

Тематски камп за децу из дијаспоре окупиће овог лета у Суботици стотине малишана српског порекла који живе у Аустрији, Швајцарској, Италији, Канади, Сједињеним Америчким Државама, Норвешкој и Немачкој, саопштено је из Кабинета министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић данас је са градоначелником Стеваном Бакићем постигао договор да Суботица аплицира за реализацију пројекта Владе Србије који је усмерен на организацију кампова за нассу децу која живе у расејању.

„Суботица представља идеално место за организацију летњег кампа за децу из дијаспоре. Његове туристичке, културно-историјске и спортске атракције заједно са пријатељском атмосфером чине га не само забавним, већ и едукативним искуством за наше младе сународнике из целог света“, рекао је министар Милићевић и нагласио да ће током боравка у граду на северу Бачке наши малишани моћи да науче и о цару Јовану Ненаду о коме се мало зна, а који је након борбе са Турцима и ослобађања великог дела данашње Војводине 1526. и 1527. године прогласио српско царство.

Градоначелник Бакић истакао је да је Суботица град који се може похвалити безбедношћу и гостопримством.

„Родитељи могу да буду сигурни у добробит и безбедност своје деце током боравка у кампу у нашем граду“, нагласио је градоначелник.

Он је подсетио да је Суботица проглашена за Еврпоски град спорта и да се током лета у њој организују бројне културне и спортске манифестације.

Detaljnije