Удружење ратних добровољаца одликовало министра Милићевића

Удружење-ратних-добровољаца-одликовало-министра-Милићевића
Удружење ратних добровољаца одликовало министра Милићевића

четвртак, 18.04.2024,  12:34 -> 12:49

Извор: Душко Вукајловић

Удружење ратних добровољаца одликовало министра Милићевића

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић одликован је Орденом Војводе Вука Првог степена. Орден су министру уручили представници Удружења ратних добровољаца 1912-1918. и њихових потомака и поштовалаца – Перко Матовић, Едвард Адриан Бехерано, Љубомир Ђурић и Филип Ивановић.

„Орден Удружења ратних добровољаца и њихових потомака и поштовалаца велико је признање и додатни мотив да наставим борбу за очување српског националног идентитета, језика, писма, културе и традиције свуда где наш народ живи. Српски народ је одувек гајио исте вредности: непокорени светосавски дух и љубав према истини и слободи, али и према суверености и државности.

За слободу и за своју државу се вековима борио, устајући против често неупоредиво већих и моћнијих завојевача и угњетавача. Тај српски пламен слободе нико и никада није могао да угаси, ма коликом се снагом и суровошћу служио.

Херојство српских добровољаца из ослободилачких ратова мора да буде узор свима нама који се данас дипломатским и политичким путем боримо за очување виталних националних и државних интерса“, поручио је министар Милићевић.

Detaljnije