„Крушевац гето“ хумором осваја Америку

„Крушевац-гето“-хумором-осваја-Америку
„Крушевац гето“ хумором осваја Америку

уторак, 16.04.2024,  10:06 -> 12:36

„Крушевац гето“ хумором осваја Америку

Необични музички састав „Крушевац гето“ гостовао је у неколико градове Америке. Извели су комедију „Краљица Снежана Прва“ и побрали бројне симпатије српске дијаспоре.

Крушевац гето је српски хип хоп састав, својеврсни комеди реп чију окосницу чине Никола Тришић Триша и Никола Миленковић Шами. Овај састав је од музичког бенда преко стендапа и скечева на друштвеним мрежама прерастао у јединствену позоришну трупу.

Урнебесном комедијом „Краљица Снежана Прва“ у организацији Културног центра Америка у оквиру северноамеричке турнеје протеклог месеца веома успешно су наступили пред позоришном публиком у Чикагу, Вашингтону и Њујорку.

„Ти скечеви на друштвеним мрежама су нас лансирали у орбиту где смо сада, а ми се трудимо да будемо бољи, да држимо чврсто ноге на земљи и дефинитвно је то. Ми смо се музиком бавили површно и тада смо покушали да косовско-ресавски прогурамо у свет…кад си у Београду, сви по говору виде да си из провинције, а сада смо дошли до тога да можеш да кажеш како желиш, што ти је на срцу и души. Наша порука и мисија, поре тога што се бавимо критиком друштва на саркастични начин, је да људи треба да говоре како говоре и да причају из срца јер само на њиховом дијалекту можеш потпуну емоцију да искажеш“, каже Никола Миленковић.

Посебна нота свега што Крушевац гето ауторски потписује доноси веома препознатљив тзв. народни хумор који су они својим извођењем вратили у великом стилу на велика врата.

Град Крушевац је изнедрио највећа имена српског глумишта и сматра се градом хумориста, што свакако импонује овим свестраним уметницима.

„Ми смо увек скромни када нас упоређују са Чкаљом, Радом Савићевић, Ђузом, Батом Паскаљевићем, стварно једна плејада глумаца који су били тад у том времену обележили неки период и кад неко каже да смо као они, нама је стварно срце пуно и скромно кажемо „хвала“, јер можда и нисмо достојни тог звања, али нам свакако значи. Крушевац је град који је увек имао таленте, не само глумачке већ и музичке. Хвала свима који нас упоређују са њима и надамо се да смо и ми под тим истим звездама“, каже Никола Тришић.

Изворност и лакоћа извођења, спонтано допуњавање, лепота величања локалног и аутентичног у међуљудским односима, како у овој представи, тако и свему ономе што раде, сигурна су гаранција да ће Крушевац гето својим врцавим хумором и сатиром увесељавати публику ма где она била још много година.

Detaljnije