Љубљана: Циклус предавања током великог поста

Љубљана:-Циклус-предавања-током-великог-поста
Љубљана: Циклус предавања током великог поста

понедељак, 15.04.2024,  10:03 -> 12:37

Љубљана: Циклус предавања током великог поста

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организовала је циклус предавања током васкршњег поста у Парохијском дому.

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организује циклус предавања током великог поста, која се одржавају у Парохијском дому сваке суботе од 19 часова.

Предавачи су Њеогово Преосвештенство епископ буеносаирески јужноцентрално амерички и администратор Митрополије загребачкољубљански др Кирило Бојовић.

Архимандрит Павле Радусиновић, игуман манастира Ораховица, игуман Рафаило Бољевић, настојатељ манастира Подмаине, проф. др Стаменко Шушак, кардиохирург и редован професор Медицинског факултета у Новом Саду, Небојша Дугалић, српски глумац, режисер и редовни професор на Факултету савремених уметности у Београду, као и др Данило Михајловић, психотерапеут и доцент на Богословском факултету у Београду.

„Ми смо један ходајући крст. Често се чује да неко каже: „Узми свој крст и носи га“. То је наравно све симболички речено. Крст је нама ортопедско помагало да бисмо дошли у Царство небеско“, каже проф. др Стаменко Шушак.

„Колико си до сада имао разочарења, јеси ли задовољан, срећан, јеси ли испуњен, миран, спокојан…Ниси, и не можеш бити…без њега, ван њега то је немогуће“, каже отац Рафаило Бољевић.

Модератор предавања је јереј Раде Деспотовић, љубљански парох, а циклус предавња током великог поста завршава се 27. априла.

Detaljnije