Српске националне организације из региона подржале Декларацију

Српске-националне-организације-из-региона-подржале-Декларацију
Српске националне организације из региона подржале Декларацију

петак, 14.06.2024,  17:05 -> 17:09

Извор: РТРС

Српске националне организације из региона подржале Декларацију

Конференција кровних српских националних организација из земаља региона данас је на ванредној сједници у Новом Саду једногласно усвојила закључак којим пружа апсолутну подршку Декларацији о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа која је усвојена на Свесрпском сабору.

Учесници конференције, политички представници Срба из Румуније, Мађарске, Северне Македоније, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Албаније и БиХ дали су пуну и безрезервну подршку државним руководствима Србије и Републике Српске у напорима за очување мира, државне стабилности и јединства српског народа, саопштено је из кабинета министра Ђорђа Милићевића, који је у Влади Србије задужен за односе са дијаспором.

Милићевић је поздравио учеснике скупа и поручио да разноликост у географској распрострањености само додатно потврђује снагу и јединство српског народа.

Он је подсетио да су Декларацију на Свесрпском сабору усвојиле владе Србије и Републике Српске, у присуству председника Александра Вучића и Милорада Додика, али и Његопве светости патријарха српског Порфирија и чланова Синода Српске првославне цркве.

Милићевић је оценио да је Декларација камен темељац напора да се осигура боља и сигурнија будућност за све Србе, без обзира на то где живе.

„Стога је изузетво важна и ваша подршка коју дајете овој Декларацији и нашим државним руководствима. Само заједничким снагама можемо да одговоримо на изазове са којима се суочава наш народ. Наша снага лежи у нашем јединству, солидарности и заједничком раду на очувању наших права, културе и идентитета“, рекао је Милићевић.

Detaljnije