Признање Гујону за јачање саборности и јединства српског народа

Признање-Гујону-за-јачање-саборности-и-јединства-српског-народа
Признање Гујону за јачање саборности и јединства српског народа

Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, добио је златну Плакету Савеза Срба из региона коју му је уручио Миодраг Линта, председник овог удружења.

Линта је рекао да се признање Гујону уручује за исказани допринос јачању саборности и јединства српског народа, за посвећени рад и бригу о нашој дијаспори и о Србима о региону и за подршку листу „Српско коло“, који се бесплатно дели грађанима Србије, родом и пореклом с подручја 8 држава региона.

„Задовољство нам је што је на челу Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону човек који показује посвећеност у жељи да се унапреди положај Срба у региону и посебно памтимо неколико његових акција. Једна од њих је кампања за информисање грађана с подручја БиХ да им се помогне у очувању и заштити њихове имовине као и бројне посете региону и конкретна помоћ нашим људима који живе у тешким околностима“, истакао је Линта.

Гујон се захвалио на признању и рекао да је проблемима Срба у региону приступио на исти начин као претходно проблему Срба на Косову и Метохији, пуног срца и уз велики труд.

„Покренули смо много пројеката за помоћ Србима у региону и подржали многа удружења. Драго ми је што су резултати видљиви а ово признање даје ми мотивацију за даљи рад“, изјавио је Гујон.

Detaljnije