КУД Крагујевачки из Матерсбурга организовао дружење за 1. мај

КУД-Крагујевачки-из-Матерсбурга-организовао-дружење-за-1.-мај
КУД Крагујевачки из Матерсбурга организовао дружење за 1. мај

Културно-уметничко друштво Крагујевачки из Матерсбурга, најстарији наш клуб у аустријској покрајини Бургенланд, активно ради на неговању српске културе, али и представљању српског народа Аустријанцима.
Тако је недавно друштво организовало дружење којем је присуствовала покрајинска телевизија БКФ.

Поводом Међународног дана рада клуб је окупио чланове, госте из других удружења и локалне заједнице, уз програм, који је приказао богатство традиционалних обичаја и гастрономије. Централни део догађаја било је кување посног пасуља и припремање роштиља, што је окупљенима пружило прилику да уживају у аутентичним укусима и мирисима традиционалне кухиње.

– Прослави је присуствовало око 100 гостију. Наши пријатељи из културно-уметничких друштава Крајишник и Семберија и Мајевица нису званично наступали, већ су својим присуством у великом броју допринели атмосфери манифестације. Њихово присуство додатно је улепшало догађај и допринело стварању пријатељске и угодне атмосфере па су учесници спонтано заиграли коло – пренео је Небојша Крачуновић Пума, челник клуба из Матерсбурга.

Он додаје да је посебну димензију догађају дало присуство телевизије БКФ, чија екипа је снимила цео догађај тиме доприносећи промоцији клуба али и српског народа, додао је он.

Иначе манифестација је била хуманитарног карактера и сва средства биће прослеђена “Србима за Србе”.

Културно уметничко друштво “Крагујевачки” још једном је показало своју преданост очувању традиције и промоцији културног наслеђа, истовремено негујући дух заједништва.

Извор: Дневни лист Вести

Detaljnije