Крос РТС „У дијаспори“ у Базелу

Крос-РТС-„У-дијаспори“-у-Базелу
Крос РТС „У дијаспори“ у Базелу

уторак, 28.05.2024,  13:15 -> 13:34

Извор: Јелена Ангеловски

Крос РТС „У дијаспори“ у Базелу

У оквиру манифестације Крос РТС „У дијаспори“, ученици Српске допунске школе у кантонима Базел-Штат и Базел-Ланд, трчали су крајем априла 2024. године на спортским теренима Сент Јакоб у Базелу.

Такмичење је организовано у сарадњи са Фудбалским клубом „Србија 1968“ из Базела, који је поред обезбеђивања термина на спортским теренима, обезбедио и медаље за најбоље такмичаре у својим категоријама, а руководилац такмичења је била наставница Српске допунске школе у кантонима Базел-Штат и Базел-Ланд – Јасна Живковић-Брајковић.

На кросу су трчали ученици Српске допунске школе у наведеним кантонима, а такмичењу су се прикључила и остала деца нашег порекла. Тркачи узраста од 6 до 13 година били су подељени у шест категорија према узрасту и полу, и трчали одговарајуће дужине стаза у складу са својом категоријом.

Сви такмичари су добили дипломе за учешће у Кросу РТС „У дијаспори“, а сви тркачи који су освојили прва три места у оквиру својих катогорија освојили су и медаље.

Поред ученика Српске допунске школе који су трчали и на тај начин узели директно учешће у кросу, наши ученици су и присуством такмичењу желели да дају подршку својим другарима, бодрећи их поред стазе и пре и после трке.

Учешћем у такмичењу ученици Српске допунске школе су показали да умеју да негују здрав, спортски дух, али и да развијају дух пријатељства, заједништва и подршке, када су по завршетку трке неки од њих своје освојене медаље позајмили и окачили их о врат и осталим другарима из наше школе који су у трци учествовали, или их током трке здушно бодрили.

Целокупној манифестацији, односно самој трци, као и свечаном уручењу медаља и диплома су осим великог броја ученика, родитеља, бака, дека и рођака, присуствовали и други многобројни гости.

Detaljnije