Конгрес и слава Српске народне одбране

Конгрес-и-слава-Српске-народне-одбране
Конгрес и слава Српске народне одбране

среда, 19.06.2024,  14:01 -> 14:46

Извор: Александар Жигић

Конгрес и слава Српске народне одбране

Осамдесет трећи Конгрес Српске народне одбране биће одржан у суботу, 29. јуна 2024. године у просторијама ове организације у Чикагу. Ова годишња манифестација окупља делегате из српске заједнице у САД.

Организатори кажу да ће делегати и гости имати прилику да се умреже, размене идеје и учествују у дискусијама. Догађај има за циљ неговање јединства и јачање веза унутар српске заједнице.

У недељу, 30. јуна, прослава се наставља поменом Српске народне одбране у Америци и прославом славе Светог Лазара Косовског. Дан ће почети литургијом у Саборном храму Светог Васкрсења у Чикагу. Након литургије, у свечаној сали биће приређен славски банкет. Домаћини су Небојша и Тамара Живковић.

Посетиоцима ће се обратити викарни епископ и епископ костајнички Серафим. Отац Стојиљко Кајевић ће говорити о историји Српске народне одбране, значају и доприносима организације.

О историји Србије говориће гост из Београда, професор др Милош Ковић. Програм ће употпунити својим наступом фолклорни ансамбл Око соколово, под управом Милана Андријанића. Наступиће и ученици из Академије Свети Сава и глумац Миленко Шишарица.

Организатори су упутили позив српској заједници у Америци да се окупи, наводећи да је циљ да се ода почаст прошлости, прослави садашњост и инспирише будућност Српске народне одбране.

Detaljnije