Делегација Пекиншког уметничког позоришта у Адлигату, Кутак књижевника Мо Јена

Делегација-Пекиншког-уметничког-позоришта-у-Адлигату,-Кутак-књижевника-Мо-Јена
Делегација Пекиншког уметничког позоришта у Адлигату, Кутак књижевника Мо Јена

понедељак, 20.05.2024,  16:54 -> 17:08

Извор: Адлигат

Делегација Пекиншког уметничког позоришта у Адлигату, Кутак књижевника Мо Јена

На Међународни дан музеја Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу Адлигат и Музеј књиге и путовања и Музеј српске књижевности у његовом саставу посетила је делегација Пекиншког народног уметничког позоришта на челу са његовим управником, уједно вођом кинеске уметничке делегације која је стигла у Србију, господином Ванг Венгуангом.

Адлигат су у његовој пратњи посетили истакнути глумци једног од најбољих позоришта на свету и били одушевљени богатством ових српских музеја. Била је то ретка прилика да су глумци одали велики аплауз свему што су чули – на крају музејске туре.

Делегацију је примио председник Адлигата путописац и адвокат Виктор Лазић:

„Кинеска делегација је учинила велику част својом посетом, а ми смо нарочито захвални Кинеском културном центру у Београду који својим активностима даје невероватан пример искреног, пријатељског, професионалног и ефикасног унапређења међународне сарадње“.

Кинеска делегација нарочито се задржала крај кинеског кутка у којем се налази збирка књига добитника Нобелове награде књижевника Мо Јена који је са овом делегацијом стигао у Србију, чију представу је ово славно позориште извело за српску публику у ЈДП-у.

У овом кутку налази се књига са посветом славног Нобеловца која се у Адлигатовом Музеју књиге и путовања нашла захваљујући директорку Кинеског културног центра, господину Ванг Јанлијангу. Господин Мо Јен је пре извођења представе за Адлигат потписао програм представе „Убица Ђинг Ке“, артефакт који је одмах уврштен у сталну поставку Музеја књиге и путовања.

Detaljnije