Велика признања у част Николе Тесле додељена у хотелу New Yorker

Велика-признања-у-част-Николе-Тесле-додељена-у-хотелу-new-yorker
Велика признања у част Николе Тесле додељена у хотелу New Yorker

 

У легендарном хотелу New Yorker, месту где је Никола Тесла живео и стварао, одржана је 26. мај 2024. свечана церемонија доделе најпрестижнијих награда Теслине научне фондације (ТНФ). „Tesla Spirit Award“ ове године су освојили истакнути представници Теслиног народа.

Анђела Игњатовић Бресквица, препозната као будући члан Управног одбора Теслине научне фондације за идентификацију изузетних талената у музици, примила је једно од овогодишњих признања. Њене неоспорне заслуге у промоцији културних веза између Србије и света, као и њен изузетан допринос уметности, учинили су је поштованом фигуром у глобалној заједници.

Награду је уручио Сем Мејсон познат и као Трифун након што је постао православац прошле године и тако постао део Теслиног народа, као признање за његове заслуге у промоцији српског наслеђа и Теслиних идеала, као и за представљање Србије на прави начин.

Церемонију је водио др Александар Игњатовић Пертини, координатор иновативних пројеката између Србије и Америке, заједно са Јованом Игњатовић, представником Теслине научне фондације за Србију и Америку. Њихово присуство је симбол све јачег представљања Србије на прави начин, које је Никола Тесла жарко желео и подржавао.

Награде одобрио председник Фондације Никола Лончар.

Ова свечаност није само признање појединцима, већ и предмет посвећености Теслине научне фондације у промовисању иновација, уметности и културне размене широм света, настављајући Теслину визију за бољу будућност.

Detaljnije