Васкршње радионице у Цириху

Васкршње-радионице-у-Цириху
Васкршње радионице у Цириху

уторак, 23.04.2024,  16:33 -> 11:45

Извор: Јелена Ангеловски

Васкршње радионице у Цириху

У суботу, 13. априла у два храма Српске православне цркве у Цириху истовремено су организоване васкршње радионице за ђаке наставе на српском језику у иностранству.

У цркви Свете Тројице, наставнице Ивана Петковић и Весна Савић су, заједно са свештенством овог храма, окупиле садашње и будуће ђаке ове школе, као и њихове родитеље ради бојења ускршњих јаја, израде декорација и корпица.

Уприличена је и изложба дечјих радова, насталих на часовима. Аутори најкреативнијег ликовног рада и најлепше осликаног јајета добили су дипломе и поклон књигу „Библија за децу“, дар СПЦ у Цириху.

Истог поподнева окупили су се и малишани који наставу на српском језику похађају у близини Успенског храма у Цириху. Радионица бојења јаја започела је курсом калиграфије који је најмлађима одржао протојереј ставрофор Мирослав Симијоновић.

Након тога, деца су украшавала јаја, док је комисија, сачињена од др Јеке Гордић, др Александра Бијелића и оца Мирослава Симијоновића, изабрала 20 од преко стотину радова које су, на тему Ускрса, ђаци радили на часовима код својих учитељица Слађане Бужек, Милице Марковић, Бранке Манчић и Јелене Ангеловски.

Најбољи радови награђени су дипломама и чоколадним јајима. Награђена су и најзанимљивије украшена јаја. Све радове могуће је видети на изложби у Успенском храму, која ће бити отворена све до Васкрса.

Detaljnije