Zvezde svetskog i srpskog filma okupljene u filmskom ostvarenju Mališan koji se snima u etno selu Amerići kod Mladenovca

 

Snimanje kratkometražnog filma “Mališan”, u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova, kreativnog tandema koji stoji iza hit filmova Jesen samuraja i Mali Budo počinje u etno selu Amerić kod Mladenovca.  O temi sveprisutnoj svugde u svetu, zombi virusima, o otuđenosti i usamqenosit savremenog mladog čoveka, porodice, govori kratkometraćni film.

Glavnu ulogu filmu igra zvezda evropskog filma, finski glumac Oni Tomila (glavna uloga sa Samjuelom L. Džeksonom u blokbasteru Big Game i glavna uloga u kultnom Rare Exports).

U filmu igraju i proslavljeni srpski glumci Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

U etno selu Amerić na oko 3,5 ha zemlje, gde vlada mir i  tišina, gde je nebo široko, a priroda dar Božji, okupljena je sjajna glumačka ekipa. Možemo da kažemo da je to svet došao u Amerić i Mladenovac, ili da je to Holivudski filmski svet stigao u reprezentativno mesto Srbije, jer svaki učesnik nosi iza sebe impozantnu biografiju u umetničkom filmskom svetu.

Kako izgleda kada se jedna porodica upusti u ozbiljan poduhvat može se videti na ovom primeru, jer su svi jedna porodica: domaćin etno sela Amerić, jedan od producenata gospodin Marko Paljić sa kojim je redakcija našeg portala i razgovarala, , gospodin Miroslav Lakobrija, majstor za specijalne efekte maske, kao i izvanredna glumačka ekipa.

Učesnici u filmu Mališan

O samim akterima  kratkometražnog filma koji je prethodnica dugometražnom, donosimo  ko su učesnici:

Reditelj: Danilo Bećković (Mali Budo, Jesen samuraja, Senke nad Balkanom, Andrija i Anđelka)

Scenarista: Dimitrije Vojnov (Montevideo 2 i 3, Mali Budo, Jesen samuraja, Mi nismo anđeli 3)

Kompozitor: Marko Kon (Paket aranžman, Mali Budo, Jesen samuraja)

Direktor fotografije: Dušan Ivanović (Čarlston za Ognjenku,Zucko-prica o Radivoju Koracu,  Točkovi, Andrija i Anđelka

Reditelj akcionih scena: Kalojan Vodeničarov (Troy, Mission Impossible, Game of Thrones, Expendables)

Na konferenciji za štampu u Kulturnom centru u Mladenovcu pored gore navedenih učesnika okupljenih  oko filma učestvovali su   direktor centra za Kulturu Mladenovac gospodin Branko Miloradović i Njegova ekselencija ambasador Finske u Beogradu, gospodin Perti Ikonen koji je kazao da se u Finskoj godišwe snimi oko 50 filmova i da se puno ulaže u kulturu, a wegova zemlja nastoji da i u Srbiji ostvaruje kulturnu misiju spajanja ljudi dve zemqe, dve kulture i dve tradicije.

Izdvajamo reči glavnog glumca u filmu, mladoga Finlandjanina gospodina Onija Tomila koji je kazao da je prvi put u Mladenovcu i u etno selu Amerići u da nikada tako nešto izuzetne lepote i posebnosti nije video niti mogao da pronađe u svojoj zemlji.

 

MALIŠAN

sinopsis za kratkometražni film

PEĐA je petnaestogodišnji tinejdžer na izletu u idiličnoj vikendici sa RODITELJIMA i osmogodišnjom SESTRICOM. Od kada se probudi ujutru, Peđa se uključuje na socijalne mreže, stavlja slušalice u uši i pušta muziku. Na socijalnim mrežama nailazi na poplavu vesti o tome da svetom besni epidemija zombi-virusa. Gleda snimke i vesti sa raznih meridijana a onda zapaža da se pored njegove vikendice dešava isto to. Umesto da beži, prva reakcija mu je da tu situaciju ovekoveči i objavi na socijalnim mrežama. Baveći se socijalnim mrežama ne zapaža da njegovi najbliži ukućani za to vreme takođe gube bitku za zombi-virusom i tu izdvojenost plaća glavom.

 

Etno selo Amerić

Osnivač  etno sela Amerić je donedavno vojni pilot  g. Vujčić, koji sa porodicom drži ovo imanje sastavljeno od gostinskih soba u kojima se spava na dušeku od slamarice i sedam trava, gde je muzej, zoo vrt, igraonica za decu, strelište, ali i izuzetnka konjska grla dostupna za jahanje svakome ko dodje, kao i autohtona rasa svinje moravka koja se nekada izvozila u Beč i  bila važan činilac srpske ekonomije.  www.etnoseloameric.rs

Film je sufinansiran od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije,uz podršku Centra za kulturu Mladenovac a u partnerstvu sa kompanijama Honor i Granice.

Završetak snimanja filma očekuje se krajem oktobra.

 

 

Z.Zec

foto Hadzi Marko Vujičić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.