Zimski san za Vukove

Nekolicina članova, jednog od najpoznatijih Moto-klubova Vukovi, koji okuplja naše ljude u Švajcarskoj iz Frauenfelda, nedavno je zatvorilo voznu sezonu pred predstojeću zimu. Po lepom vremenu su vozili turu kroz četiri kantona pre nego što što su motore na nekoliko meseci smestili u garaže.

Dragan – Đole Đokić potpredsednik kluba kaže da je nekoliko “vukova” upalilo motore.

– Pošto je bilo lepo vreme obišli smo četiri kantona Cirih, Turgau, Apencel i St. Galen i tako zatvorili letnju sezonu za ovu godinu. Vozili smo mali krug jer ipak nije više vreme za dalju vožnju. Išli smo od Ciriha preko Turgaua za St. Galen, dalje preko Apenzela, Sentisa i Rikena nazad prema Cirihu. Svratili smo i kod mog brata Duleta u Vajnfeldenu, on je postao deda i malo nas je častio u svojoj bašti, gde smo se i okupili – priča za “Vesti” Đokić.

Fotografija na mestu gde već ima snega

Inače, Vukovi trenutno imaju 35 članova i jedan su od većih moto-klubova u Švajcarskoj. Prethodnih godina su, obično u maju, organizovali skup bajkera. Tada su se sastajali svi naši moto-klubovi iz Švajcarske, Austrije, Nemačke, a dolazili su i ljubitelji dvotočkaša iz Republike Srpske i Srbije. Takođe su organizovali i jedno druženje u zimskom periodu. Članovi ovog moto-kluba bili su veoma aktivno angažovani u humanitarnom radu i pomagali svima kojima je pomoć bila potrebna. Zbog pandemije već dve godine nisu bili u mogućnosti da bilo šta organizuju.

Dragan – Đole Đokić

– Zbog pandemije, 2020. i 2021. godina su bile loše i veoma nam je teško palo što nismo mogli da se viđamo, održavamo sastanke, niti da se vidimo sa prijateljima iz drugih moto-klubova. Kako će i šta će biti da budem iskren, ne znam, samo se nadam da će biti bolje i da počnemo ponovo da se družimo i viđamo – kaže Bojan Peranović, predsednik Moto-kluba Vukovi iz Frauenfelda.

Чланак Zimski san za Vukove се појављује прво на Vesti online.

Original Article