Zene Evrope u Soko Gradu 7-12 avgust 2018.

Poštovani,

Čast nam je i radost da Vas pozovemo da svojim prisustvom uveličate otvaranje konferencije i generalne skupštine Ekumenskog foruma hrišćanki Evrope. Ekumenski forum hrišćanki Evrope(EFECW) postoji 35 godina i okuplja verujuće žene hrišćanke, čiji je cilj i zalaganje da daju svoj doprinos u očuvanju dostojanstva žene i građenju kulture mira. . U  svojim zemljama i Crkvama, žene foruma su aktivne teološkinje i njihov rad je prepoznatljiv i prihvaćen u različitim formama uključujući ne samo propovedi nego i pisane radove. Konferencija pod nazivom  „Ako zaćutiš u ovo doba…“ ( Jest/Est 4:14)-  Hrišćanke govore, će se održati 7-12.avgusta 2018. u manastiru Sv. Nikolaj, a pod blagoslovom Njegovog preosveštenstva vladike Lavrentija. Ovo je prvi put u istoriji Foruma da se generalna skupština i konferencija održava u pravoslavnom manastiru i u Srbiji. Zato je to za nas jako važno.

Stoga Vas pozivamo da 7.08. u 19h u manastiru Sv. Nikolaj prisustvujete maloj prigodnoj svečanosti  pri otvaranju ovog za nas, verujuće ljude koji žive u Srbiji, važnog događaja.

Ceneći Vaše vreme, ali i verujući da samo zajedno možemo doprineti građenju kulture mira i negovanju vlastitog identiteta u ljubavi prema drugima, molimo se i nadamo da ćete doći ili poslati osobu koja će Vas predstavljati.

Iskreno, u Hristu,

Marijana Ajzenkol

U ime Ekumenskog Foruma, a uz blagoslov vladike Lavrentija

 

Molimo da nam potvrdite dolazak

Tel. 0600304058 ili na mail marijanamah@gmail.com

31.07.2018.

Beograd