Zbog većeg broja beba dograđuju vrtić

Projekat čija je vrednost milion i 300 hiljada kuna odobrilo je Ministarstvo za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku.

– Prošle godine smo se javili na konkurs Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku i odobrena su nam sredstva od oko 950 hiljada kuna. Radićemo proširenje odnosno dogradnju postojećg objekta, sa još dve sobe i pratećim prostorijama. Verujemo da ćemo tada imati dovoljno prostora za svu decu jer kapacitet postojećeg objekta je pedesetak mališana zbog čega konstatno imamo liste čekanja. Osim dece iz Dalja u ovaj vrtić dolaze i deca s područja Aljmaša i Erduta – kaže načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić.

Za radove adaptacije i dogradnje novih prostorija vrtića iz opštinskog budžeta izdvojiće se 350 hiljada kuna. Ugovor o izvođenju radova potpisali su načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić i direktor firme „Planum građenje“ iz Vukovara Đuro Bamburač. Rok za završetak radova je 30. mart iduće godine, a osim dogradnje neophodnih prostorija predviđeno je i uređenje dvorišta. Opremanje novog prostora vrtića bila bi sledeća faza i novi projekat opštine kojim bi se obezbedili bolji uslovi za rad i boravak dece.

Dogradnjom prostorija i adaptacijom postojeće zgrade vrtić bi zadovoljio potrebe boravka od 80 do 100 mališana i uslove za odvijanje predškolskog programa. Da se na novo ulaganje odlučilo iz zadovoljstva opštine i meštana i da je dogradnja vrtića bila neophodna, govore podaci o broju novorođene dece. Ove je godine rođeno 40 beba, što je za 15 više u odnosu na 2017. godinu.

The post Zbog većeg broja beba dograđuju vrtić appeared first on srbi hr.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.