Zaveštanja 21 i u Beogradu

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske (USPŠ) predstavilo je svoj tradicionalni godišnji zbornik. U zborniku Zaveštanja 21, koji je štampan na ćirilici, kao i obično predstavljeni su radovi članova udruženja i prijatelja, književnika iz celog sveta.

Na sastanku koji je održan u prostorijama Srpskog demokratskog kluba u Minhvilenu zbornik je predstavljen članovima kluba i udruženja, a najviše se govorilo o zvaničnoj promociji u Švajcarskoj, koja svake godine okuplja učesnike zbornika, ali i mnoga druga literarna društva širom Evrope i odlasku na predstojeći Sajam knjiga u Beogradu.

– Zbog trenutne situacije koja nosi neizvesnost kada je u pitanju planiranje moraćemo da budemo maksimalno fleksibilni ali smo odlučili da isplaniramo ono što se isplanirati može. Datum švajcarske promocije zbornika za sada je 25. septembar. Mesto promocije biće uskoro objavljeno – kaže Sava Ilić, predsednik Udruženja srpskih pisaca Švajcarske.

On ističe da se pripremaju i za Beogradski sajam knjiga.

Dobrodošlica novom članu: Mirjana Cvijanović i Sava Ilić

– Tamo ćemo, na štandu Kreativne radionice Balkan, predstaviti kako zbornik Zaveštanje 21 tako i autorske radove naših članova. Naravno da ćemo koristiti priliku da predstavimo radove i na Štandu dijaspore, a družićemo na mnogim promocijama u drugim kulturnim ustanovama i bibliotekama – dodaje Ilić.

Na ovom sastanku USPŠ je dobilo novog člana, Mirjanu Cvijanović iz Lenzburga koja je za udruženje čula od potpredsednice Snežane Petrović.

– Na Fejsbuku postoji grupa koja se zove “Žene u Švajcarskoj”. Tamo sam upoznala pesnikinju Snežanu Petrović koja mi je i rekla za udruženje. Jako mi je drago da ovakva udruženja sa tradicijom postoje i veoma sam počastvovana što sam i ja postala deo ove sjajne družine – rekla je Mirjana koja iza sebe već ima izdatu knjigu poezije, a predstavila se pesmom upravo iz te knjige..

Snežana Petrović, potpredsednica USPŠ ističe da joj drago što na svakom sastanku dobiju po još jednog člana.

– Trudimo se svi da što više promovišemo naše udruženje i naravno da koristimo kako lične kontakte i nove susrete sa ljubiteljima lepe reči tako i društvene mreže.

Mića Savanović

Primerak u Bernu

-Želim da istaknem da će još jedno Zaveštanje otići prvo u Nacionalnu biblioteku u Bernu, ovih dana putujem zajedno sa Monikom Rajlić da u ime udruženja odnesemo zbornik u biblioteku – navodi Snežana Petrović.

Mića Savanović

Počasni članovi

Na ovom sastanku su odabrani počasni članovi udruženja i to su Milisav Đurić i Marko Ružičić.

Posle zvaničnog dela svoje nove knjige udruženju je predstavio dugogodišnji član Mića Savanović.

Чланак Zaveštanja 21 i u Beogradu се појављује прво на Vesti online.

Original Article