Xiaomi je po treći put zaredom osvojio prvo mesto u sedam kategorija na dodeli nagrada Asia Executive Team Awards koje dodeljuje Institutional Investor

xiaomi-je-po-treci-put-zaredom-osvojio-prvo-mesto-u-sedam-kategorija-na-dodeli-nagrada-asia-executive-team-awards-koje-dodeljuje-institutional-investor
Xiaomi je po treći put zaredom osvojio prvo mesto u sedam kategorija na dodeli nagrada Asia Executive Team Awards koje dodeljuje Institutional Investor

Kompanija Xiaomi za proizvodnju potrošačke elektronike i pametnih uređaja, čija je osnovna delatnost povezivanje pametnih telefona i pametnog hardvera putem Internet of Things (IoT) platforme, ponovo je dobila nagrade u sedam kategorija na Asia Pacific Executive Team Awards. Nagrade dodeljuje renomirani međunarodni finansijski magazin Institutional Investor.

U sektoru tehnološkog hardvera, Xiaomi je osvojio nagrade u okviru „2024 Asia Pacific (Ex-Japan) Executive Team“ takmičenja, uključujući nagrade za najboljeg generalnog direktora, najboljeg finansijskog direktora, najbolji upravni odbor kompanije, najbolju praksu održivosti, najboljeg stručnjaka za odnose sa investitorima, najbolji program za odnose sa investitorima i najbolji tim za odnose sa investitorima. Ovo je treća godina zaredom da je Xiaomi postigao All-Star status, osvojivši prvo mesto u kombinovanim rangiranjima u svih sedam kategorija. Pored toga, Xiaomi je dobio priznanje za najpoštovaniju kompaniju sa najboljim rezultatima. Ovo je šesta godina da je Xiaomi uvršten u listu od svog ulaska na berzu. Rezultati pokazuju da su korporativno upravljanje i sposobnosti kompanije za upravljanje odnosima sa investitorima visoko priznate na tržištima kapitala.

Lei Jun, osnivač, predsednik i generalni direktor kompanije Xiaomi, zauzeo je prvo mesto u kategoriji za najboljeg generalnog direktora. Alain Lam, potpredsednik i glavni finansijski direktor, zauzeo je prvo mesto u kategoriji za najboljeg finansijskog direktora. „Zaista smo počastvovani što smo dobili ovo prestižno priznanje. Posvećeni smo negovanju otvorene i efikasne komunikacije sa tržištem kapitala, što nam omogućava da se prilagodimo stalno promenljivom poslovnom okruženju. Naša nepokolebljiva posvećenost leži u stvaranju unapređenih vrednosti za naše cenjene akcionare, investitore i partnere u različitim sektorima”, rekao je Alain Lam.

Svake godine, magazin Institutional Investor anketira hiljade analitičara, menadžera fondova i istraživača u brokerskim kućama i finansijskim institucijama kako bi izabrali najbolje kompanije i pojedince. Rangiranja u ovogodišnjem All-Asia Executive Team istraživanju ocenjivala su performanse kompanija u periodu od februara 2023. do januara 2024. godine. Ova rangiranja su postala merilo za visoke standarde korporativnog upravljanja, budući da glasaju priznati članovi finansijskog sektora, a rigorozan proces evaluacije osigurava legitimitet nagrada.

Ove godine, ukupno 4,943 portfolio menadžera i buy-side analitičara, kao i 951 sell-side analitičar, učestvovali su u 2024 Asia Pacific (Ex-Japan) Executive Team anketi. U ovom istraživanju ocenjeno je 1,669 kompanija iz 18 sektora, na osnovu ključnih oblasti kao što su finansijsko izveštavanje, usluge i komunikacija, ESG, kao i osobine za generalne direktore, finansijske direktore i najbolje stručnjake za odnose s investitorima.

Post Views: 5

Originalni tekst