Vuteks, Negoslavci i borovska Sloga prošli dalje u kupu

Prošle srede odigrana je većina utakmica osmine finala kupa između klubova koji se takmiče na vukovarskom prostoru. U jednoj od utakmica županijski prvoligaš Bršadin bio je domaćin vukovarskom trećeligašu Vuteks Slogi koji je ujedno bio bolji u ovom susretu i plasirao se u četvrtfinale ovog takmičenja pobedivši svog domaćina visokim rezultatom 7:0.

– U ovom trenutku rekao bih da je rezultat najmanje bitan, u rasporedu kojeg imamo i mi i oni, gde smo zarotirali nekoliko igrača i probali nešto novo. Najbitnije je da je ova utakmica bila u rangu prijateljske, gotovo bez i jednog prekršaja i grubog starta. Bitnije nam je prvenstvo kako Vuteksu, tako i Bršadinu jer ćemo imati velikih problema zbog manjka širine igračkog kadra. Kup nam je zbog toga u nekom drugom planu, ali bez obzira ozbiljno smo shvatili ovu utakmicu i trudićemo se da i sledeće kolo kupa odigramo na ovom nivou – kaže trener Vuteks Sloge Saša Berarević koji ističe da je cilj ovog kluba u tekućoj sezoni opstanak u ligi.

Zbog ne baš neke prevelike važnosti ovog takmičenja za klubove, ali i zbog manjeg broja igrača, Bršadin je, iako svestan prednosti svog protivnika, u ovaj susret ušao sa podmlađenom ekipom, odmarajući neke iskusnije i standardne prvotimce.

– Čestitamo Vuteks Slogi na pobedi, a što se tiče samog kup takmičenja mi nismo imali nikakvih ambicija. Prvenstvo je suviše dugo i izuzetno nam je gust raspored zato smo na ovoj utakmici i odmarali nekoliko standardnih igrača, jer kao što sam rekao, baziramo se isključivo na prvenstvo u kojem smo krenuli sasvim zadovoljavajuće. Što se tiče samog kupa, realno gledano, on nam u ovom trenutku nije prioritet i nesmatramo ga nebitnim, ali u ovom trenutku imamo mnogo prečih stvari od ovog takmičenja – naglasio je predsednik Bršadina Branislav Mirković.

U ostalim utakmicama takođe je bilo ubedljivih pobeda, ali i nekih iznenađenja. Negoslavci su na svom terenu savladali Sinđelić iz Trpinje sa 6:1, Kroacija iz Bogdanovaca pobedila je iločki Fruškogorac sa 5:1, Mitnica je u Tovarniku savladala domaći Hajduk sa 4:0, u Mikluševcima Rusin je bio bolji od Mladosti iz Svinjarevaca i pobedio sa 7:0, Radnički je savladao Lipovaču sa 8:1, dok je najveće iznenađenje pobeda borovske Sloge protiv Borca iz Bobote od 4:2. Utakmica između Vukovara 91 i Tompojevaca nije odigrana jer se gostujuća ekipa nije pojavila i ona je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina.

U četvrtfinalnim utakmicama će se sastati Kroacija Bogdanovci – Mitnica, Vuteks Sloga – Rusin Mikluševci, Vukovar 91 – Sloga Borovo i Negoslavci – Radnički Vukovar.

The post Vuteks, Negoslavci i borovska Sloga prošli dalje u kupu appeared first on srbi hr.

Original Article