Vučić: Ko padne na poligrafu ide na doživotnu robiju

BEOGRAD, 14. januar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvršio je reformu sudstva, prema kojoj će svaki građanin koji padne na poligrafu ići na doživotnu robiju.

Ovim potezom će se rasteretiti pravni sistem Srbije i obezbediti kvalitetnije i pravičnije suđenje osumnjičenima.

– Poligraf je već lepo prihvaćen u društvu i drago mi je zbog toga. Sada ćemo poligraf podići na jedan viši nivo i uz pomoć njega određivati ko će biti slobodan čovek a ko ide na doživotnu robiju. Svako ko misli da je ovaj sistem loš biće ispitan na poligrafu pa onda neka sam poligraf kaže da li je ta osoba u pravu ili ne, zaključio je predsednik.

Vučić je napomenuo da je kod pravosuđa najbitnije da ljudi imaju poverenja u sistem, te je zbog toga on, kao osoba koja uživa najviše poverenje u zemlji preuzeo na sebe reformu pravosuđa.

– Pored poverenja u institucije najvažnije je da zaboravimo na konvencije i činjenicu da funkcija predsednika nema veze sa reformom sudstva, zaključio je predsednik.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik razmatra uvođenje kazne odsecanja ruke za lopove, bičevanje na trgu za klevetu i valjanje u katran i perje “za sve one koji se zovu Sergej a prezivaju Trifunović.”

Viktor Marković

The post Vučić: Ko padne na poligrafu ide na doživotnu robiju appeared first on Njuz.net.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.