Vučić: Ko padne na poligrafu ide na doživotnu robiju

BEOGRAD, 14. januar 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvršio je reformu sudstva, prema kojoj će svaki građanin koji padne na poligrafu ići na doživotnu robiju.

Ovim potezom će se rasteretiti pravni sistem Srbije i obezbediti kvalitetnije i pravičnije suđenje osumnjičenima.

– Poligraf je već lepo prihvaćen u društvu i drago mi je zbog toga. Sada ćemo poligraf podići na jedan viši nivo i uz pomoć njega određivati ko će biti slobodan čovek a ko ide na doživotnu robiju. Svako ko misli da je ovaj sistem loš biće ispitan na poligrafu pa onda neka sam poligraf kaže da li je ta osoba u pravu ili ne, zaključio je predsednik.

Vučić je napomenuo da je kod pravosuđa najbitnije da ljudi imaju poverenja u sistem, te je zbog toga on, kao osoba koja uživa najviše poverenje u zemlji preuzeo na sebe reformu pravosuđa.

– Pored poverenja u institucije najvažnije je da zaboravimo na konvencije i činjenicu da funkcija predsednika nema veze sa reformom sudstva, zaključio je predsednik.

Kako se nezvanično saznaje, predsednik razmatra uvođenje kazne odsecanja ruke za lopove, bičevanje na trgu za klevetu i valjanje u katran i perje “za sve one koji se zovu Sergej a prezivaju Trifunović.”

Viktor Marković

The post Vučić: Ko padne na poligrafu ide na doživotnu robiju appeared first on Njuz.net.

Original Article