Vladika ugostio vredno sestrinstvo

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej priredio je, u prostorijama Vladičanskog dvora, prijem za članice Kola srpskih sestara iz Beča, koje su vredno pomagale kada je 27. septembra ove godine priređena svečana primopredaja katoličke crkve u 12. bečkom okrugu, koja je postala četvrti hram SPC u Beču.

Pored vladike Andreja, gošće je dočekala i njegova majka, protinica Marijana Ćilerdžić.

Episkop je lično posluživao gošće

Veče je otpočelo pozdravnom rečju episkopa koji je vredne svešteničke supruge i članice Kola srpskih sestara okupio kako bi im lično zahvalio na njihovom izrazitom i samopregornom trudu i doprinosu.

Vladika je lično uslužio drage gošće, izražavajući svoju radost zbog ovog lepog okupljanja.

Veče je otpočelo posluženjem i međusobnim druženjem i razgovorima, dok je sve vreme u svečanoj sali Vladičanskog dvora vladala atmosfera radosti zbog ponovnog sabranja.

Protinica Marijana je pozdravila članice Kola

Protinica Marijana koja je vedrog i krepkog duha, iako ima skoro 97 godina, pozdravila je gošće i istakla da poštuje njih i njihov trud jer je i sama kao protinica i bivša predsednica Kola srpskih sestara u Diseldorfu, bila aktivna više od 40 godina.

Zatim je vladika otpevao nekoliko lepih narodnih pesama, što je obradovalo sve prisutne. Takođe je govorio o uspomenama iz detinjstva, studentskim danima i vrednostima kojima ga je majka naučila, a koje su bile odlučujuće na njegovom životnom putu.

Vladika je na kraju posebno zahvalio gošćama, uveravajući ih da je njihov trud primećen.

Чланак Vladika ugostio vredno sestrinstvo се појављује прво на Vesti online.