Više od igre!

Ovogodišnji 21. Sabor srpskog folklora u organizaciji folklorne grupe „Avala“, pri crkvi Sveti Sava u Grinzborou, ponovo je na jednom mestu okupio sprsku mladost iz Melburna i Sidneja, koji su mnogobrojnoj publici prikazali neke od najlepših srpskih narodnih igara, ali i način na koji oni neguju srpske običaje i tradiciju u Australiji.

Tokom celovečernjeg programa koji je održan u subotu uveče nastupali su su domaćini, folklorna grupa „Avala“, „Šumadija“ iz Kizboroa, „Morava“ iz Sent Albansa i „Morava“ iz Bransvika, a iz Sidneja su na Festival doputovali foklorna grupa „Srbija“ iz Vulongonga, KUD „Karađordje“, a iz kluba Bonirig ansambli „Ravna Gora“ i „Carica Milica“.

Mladi fokloraši su se smenjivali na sceni, a program je vodila Tatjana Georgievska. Prisutne je dočekao i pozdravio paroh protojerej otac Vladislav Šipovac, a takođe i predsednik crkvene opštine gospodin Samojko Mirković.

U organizaciji Festivala veliku ulogu je imala i gospođa Maruška Bataković, koja je svim učesnicima Sabora podelila prigodne poklone kao uspomenu za učešće na ovoj manifestaciji.

Piknik i druženje

Crkvena opština Sveti Sava je u nedelju organizovala piknik ispred amfiteatra, na ulazu u malu salu. Posle nedeljne liturgije posetioci su imali priliku da se druže uz obilje gurmanskih specijaliteta.

Чланак Više od igre! се појављује прво на Vesti online.

Original Article