Vidovdan u Srpskoj narodnoj odbrani

U Srpskoj narodnoj odbrani u Sidneju prošli vikend protekao je u znaku Vidovdana. Najpre je u subotu uveče održana Vidovdanska zabava obogaćena veoma uspelim scenskim prikazom, a sutradan su članovi Odbrane i njihovi gosti obeležili slavu svoje organizacije uz koju je priređena i akademija posvećena velikom datumu iz istorije.
U subotu, posetiocima u dupke punoj dvorani predstavili su se recitatori i mladi muzičari solisti, a kao gosti, izvorna vokalna grupa iz zapadne Slavonije, guslar Maksim Petković, te folklorni ansambl „Oplenac“ Udruženja kraljevske vojske „Draža Mihailović“ iz Grenvila.

Vrhunac večeri je bila predstava „Devet Jugovića“, zajedno sa prikazom „Smrt majke Jugovića“ i monologom „Kosovo polje“. Program je nosila amaterska pozorišna grupa Srpske narodne odbrane, zajedno sa igračima matičnog folklornog ansambla „Gavrilo Princip“. Ceo program, uključujući i koreografiju, osmislio je i priredio za izvođenje Zdravko Aćić.

Toplim aplauzima posetioci su nagradili impresivan trud svih učesnika. Iz dvorane, čuli su se uzvici priznanja „Bravo, Zdravko“, a gledaoci, mnogi sa suzama u očima, posebno su isticali da ovako ozbiljno osmišljen program, i još izveden mahom vlastitim snagama, ovde već duže nije viđen. U pozorišnoj grupi Srpske narodne odbrane ima članova svih uzrasta.
Na kraju večeri, posetiocima i učesnicima zahvalio se predsednik đole Grubišić.