Vest o udesu koji je izazvao Babićev vozač nestaje iz javnosti brzinom od 52 kilometra na sat

BEOGRAD, 5. februar 2019, (Njuz) – Kompjuterskom analizom snimaka bezbedonosnih kamera utvrđeno je da vesti o udesu u kome je učestvovao visoki funkcioner SNS-a Zoran Babić nestaju iz medija brzinom od 52 km/h.

Stručnjaci predviđaju da će ovim tempom ta vest isčeznuti iz fokusa javnosti već u narednih nekoliko sati.

– U ovako osetljivim slučajevima moramo voditi računa o svakoj sitnici i truditi se da sakrijemo sve činjenice. Pažljivo smo analizirali sve aspekte slučaja: težinu automobila koji su stajali na naplatnoj rampi, razdaljinu koju su prešli posle udarca, povrede ljudi koji su bili u njima, efekat koji može imati na javno mnjenje i zaključili da su 52 km/h nejrealnija brzina kojom vest treba da nestane iz medija – objašnjava Miloš Maksić, stručnjak za saobraćajnu forenziku i medijsko spinovanje – Možda, na prvi pogled, ovo nekome izgleda nerealno ili presporo, ali ta brzina je savršeno dovoljna da mesto ovog incidenta zauzmu neke nove vesti čije posledice neće imati fatalan ishod – zaključuje on.

Da podsetimo, Zoran Babić je bio u službenom automobilu “Koridora Srbije”, koji je na naplatnoj rampi u blizini Niša udario vozilo ispred sebe, a od posledica udarca je stradala jedna osoba.

– Najvažnije je brzo reagovati, izaći na lice mesta i prikupiti sve dokaze kako oni ne bi pali u ruke pogrešnim medijima – objašnjava Maksić proceduralne radnje pri ovakvim udesima. – Odmah potom se radi detaljna analiza, procenjuje nastala i moguća šteta, a dalji postupak prepušta nadležnim organima. Već na samom snimku moglo se uočiti da na mesto automobila u kome je bio Babić mogu uskočiti neke druge vesti, na primer o vešalima na protestima ili tajkunima koji finansiraju opoziciju. Posle temeljne rekonstrukcije događaja, ostaje vam samo da odredite realnu brzinu kojom vest o udesu treba da nestane iz javnosti, a sećanje na nju izbledi iz pamćenja građana – rekao nam je on i dodao da je, u ovom slučaju, najvažnije da nije stradao ničiji rejting.

Bojan Savić

The post Vest o udesu koji je izazvao Babićev vozač nestaje iz javnosti brzinom od 52 kilometra na sat appeared first on Njuz.net.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.