Vest o udesu koji je izazvao Babićev vozač nestaje iz javnosti brzinom od 52 kilometra na sat

BEOGRAD, 5. februar 2019, (Njuz) – Kompjuterskom analizom snimaka bezbedonosnih kamera utvrđeno je da vesti o udesu u kome je učestvovao visoki funkcioner SNS-a Zoran Babić nestaju iz medija brzinom od 52 km/h.

Stručnjaci predviđaju da će ovim tempom ta vest isčeznuti iz fokusa javnosti već u narednih nekoliko sati.

– U ovako osetljivim slučajevima moramo voditi računa o svakoj sitnici i truditi se da sakrijemo sve činjenice. Pažljivo smo analizirali sve aspekte slučaja: težinu automobila koji su stajali na naplatnoj rampi, razdaljinu koju su prešli posle udarca, povrede ljudi koji su bili u njima, efekat koji može imati na javno mnjenje i zaključili da su 52 km/h nejrealnija brzina kojom vest treba da nestane iz medija – objašnjava Miloš Maksić, stručnjak za saobraćajnu forenziku i medijsko spinovanje – Možda, na prvi pogled, ovo nekome izgleda nerealno ili presporo, ali ta brzina je savršeno dovoljna da mesto ovog incidenta zauzmu neke nove vesti čije posledice neće imati fatalan ishod – zaključuje on.

Da podsetimo, Zoran Babić je bio u službenom automobilu “Koridora Srbije”, koji je na naplatnoj rampi u blizini Niša udario vozilo ispred sebe, a od posledica udarca je stradala jedna osoba.

– Najvažnije je brzo reagovati, izaći na lice mesta i prikupiti sve dokaze kako oni ne bi pali u ruke pogrešnim medijima – objašnjava Maksić proceduralne radnje pri ovakvim udesima. – Odmah potom se radi detaljna analiza, procenjuje nastala i moguća šteta, a dalji postupak prepušta nadležnim organima. Već na samom snimku moglo se uočiti da na mesto automobila u kome je bio Babić mogu uskočiti neke druge vesti, na primer o vešalima na protestima ili tajkunima koji finansiraju opoziciju. Posle temeljne rekonstrukcije događaja, ostaje vam samo da odredite realnu brzinu kojom vest o udesu treba da nestane iz javnosti, a sećanje na nju izbledi iz pamćenja građana – rekao nam je on i dodao da je, u ovom slučaju, najvažnije da nije stradao ničiji rejting.

Bojan Savić

The post Vest o udesu koji je izazvao Babićev vozač nestaje iz javnosti brzinom od 52 kilometra na sat appeared first on Njuz.net.

Original Article