Vest o premijerkinoj partnerki koja se porodila ohrabrila i ostale gej parove da pokušaju da dođu na čelo države

BEOGRAD, 22. februar 2019, (Njuz) – Vest da je Milica Đurđić, dugogodišnja partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, rodila dečaka, ohrabrila je i inspirisala brojne istopolne parove širom zemlje da pokušaju da jednog dana i sami dođu na čelo države.

Kako saznaje Njuz, ova vest budi nadu kod mnogobrojnih pripadnika LGBT zajednice da stvari jednog dana mogu da se promene i da je sve što treba da urade da postanu ministar, premijer ili predsednik države.

– Živim sa svojom partnerkom već pet godina i susrećemo se sa nebrojeno problema. Komšijama pričamo da smo sestre, zakonski ne možemo da regulišemo naš odnos, o dobijanju deteta i da ne pričam, ali sve to za čas može da se promeni samo ako jedna od nas dve sutra dođe na čelo države – izjavila je Jelena I. iz Beograda.

Sličnog je mišljenja i Mladen T, koji sa svojim partnerom živi već tri godine.

– Često slušamo motivacione govornike koji nam pričaju kako rešenje svih problema leži u nama samima, i sve vreme sam mislio da su takve priče gluposti i da neke stvari, posebno ako ste gej u Srbiji, ne mogu da se promene samo vašom voljom. Ipak, nedavno smo videli da nije sve tako i da je moguće imati sve privilegije kao i bilo koji drugi par, samo ako dovoljno čvrsto verujete u sebe i jednog dana uspete da budete na čelu države – kaže naš sagovornik.

On napominje da osoba koja je na čelu države može da utiče i na menjanje zakona, ali, s druge strane, zakon ni ne mora da se menja ako svaki pripadnik LBGT zajednice može da jednog dana bude na vlasti i izbori se za sva svoja prava.

Marko Dražić

The post Vest o premijerkinoj partnerki koja se porodila ohrabrila i ostale gej parove da pokušaju da dođu na čelo države appeared first on Njuz.net.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.