Vernici mogu u hramove

Ministarka vera Austrije Suzane Rab najavila je da popuštanje epidemioloških mera, koje je odobrila vlada, poredviđa i ponovo omogućavanje prisustva vernika verskim službama. Od nedelje, 7. februara, ponovo su dozvoljene javne verske službe, uz povećane zaštitne mere, saopštila je ona posle dogovora sa crkvama i verskim zajednicama.

Uz postojeće mere, kao što su stavljanje na raspolaganje dovoljno sredstava za dezinfekciju i službe bez hora, naloženo je nošenje maske tipa FFP2, kao i poštovanje distance od dva metra između vernika.

Takođe je dogovoreno da crkve i verske zajednice nastave da prenose uživo verske službe i da će skratiti njihovo trajanje.

“Zahvaljujem crkvama, verskim zajednicama i svim vernicima što su izdržali tokom zaključavanja i time dali važan doprinos da se smanji broj novozaraženih. Svesna sam da je vera za mnoge ljude u našoj zemlji, posebno u teškim vremenima, važan oslonac i zato sam srećna što su ponovo moguće javne službe. Novim merama crkve i verske zajednice obezbeđuju da se korona virus ne širi”, naglasila je Rabova.

Чланак Vernici mogu u hramove се појављује прво на Vesti online.

Original Article