Valcer za jubilej

Tradicionalni, deseti po redu, Svetosavski bal stomatologa i lekara održan je u subotu u hotelu “Dorint-Fontana” u Štutgartu. Glavni organizator ovog jubilarnog desetog bala, koji se održava pod okriljem Srpske pravoslavne crkvene parohije iz Štutgarta bio je dr Dragan Markovic . Otvarajuci ovu manifestaciju, on je pozdravio sve goste i rekao:
“Za ovih poslednjih deset godina došlo je do velikih promena u otadžbini. Rezultat tih promena je i prisustvo, po prvi put, na Svetosavskom balu u Štutgartu, zvanicnog predstavnika Savezne Republike Jugoslavije, njegove ekselencije ambasadora Savezne Republike Jugoslavije gospodina Milovana Božinovica sa suprugom.”
Vladika srednjoevropski Konstantin blagoslovio je i pozdravio sve prisutne, a ambasador Božinovic je prisutnima preneo pozdrave i dobre želje predsednika SRJ Vojislava Koštunice. On je takode pozdravio prisutne novoizabrane clanove Saveta dijaspore – Dušana Vidakovicai dr Dušana Vasiljevica.
U programu su ucestvovali prvakinja beogradske opere Dragana Jugovic- Del Monako , ansambl “Harmonija”iz Berlina i folklorni ansambl “Sveti Sava” iz Štutgarta.
Medu gostima su bili i generalni konzul Dragan Stevanovic, sveštenici Slobodan Miljevic, Marinko Radmilo i dakon Bratislav Božovic.