Uz arhivatore smeh do suza

Predstavu “Velika seoba arhivatora” pre beogradske premijere u MTS dvorani 6. i 7. oktobra, premijerno je mogla da pogleda publika u Cirihu, u sali Folkshaus. Sala je bila mala da primi sve one koji su želeli da pogledaju nove avanture Čvarkova, Torbice i Boškića, koji su u ovom komadu silom prilika iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) izmešteni u istureno odeljenje u magacin u Šuljmu, selu na Fruškoj gori.

Miroslava Lazarević iz Ciriha na predstavu je došla sa drugaricom iz Lugana.

– Utisci su sjajni. Fantastična predstava kao i svaki put. Ovo je već treći put da dolazimo da ih gledam. Nijednom u Cirihu ih nisam propustila. Predstava je drugačija, takva da su mogli da prate i klinci, za razliku od prošle gde je bilo internih fazona, koje smo gledali na TV. Bilo je dosta mladih u publici, koji su mogli da prate predstavu jer su teme bile univerzalne, sjajne. Iz minuta u minut ti drži pažnju. Nije bilo nijednog trenutka da je manje interesantno. Scenografija je bila sjajna. Jako lepo zamišljena u pravom momentu ubačeni filmići koji su bili osveženje za priču – kaže Miroslava Lazarević i dodaje da će sledeći put povesti i decu, koja su tinejdžeri.

Veliko interesovanje: Publika u holu nestrpljivo iščekuje početak predstave

Predrag Lazarević ističe da mu je posebno draga cela priča, jer je poreklom iz Sremske Mitrovice.

– Selo Šuljam je blizu nas. Inače smo familijarno povezani sa tim selom, pa nam je bilo interesantno i što se pominje u predstavi. Jedno sjajno veče – kaže Predrag.
U novim avanturama Torbice, Čvarkova i Boškića uživalu si i Vesna, Milorad i Predrag Petrović, koji su došli iz Nemačke.

– Živimo u Nemačkoj u Filingen Šveningenu blizu Štutgarta, ali smo iz Osijeka i samo zbog predstave smo došli u Cirih. Inače pratimo “Državni posao” već sedam, osam godina preko Jutjuba. Trebalo bi da dođu u Frajburg i Štutgart, jer ima dosta naših ljudi koji ih prate i vole. Drugačije je uživo nego preko Jutjuba – kaže Milorad Petrović.

Došli iz Nemačke: Milorad Petrović sa suprugom Vesnom i bratom Predragom

Njegov brat Predrag u Cirih je stigao iz Frajburga.

– Super je bilo. Bila mi je velika želja da ih vidim uživo i evo ispunila mi se. I sad kad bi bila opet neka predstava rado bih došao ponovo. Čvarkov, Torbica i Boškić sjajno dešavanja prenesu u scenraio i odlično odglume. Baš je zanimljivo – kaže Predrag.

Sjajno veče

I Tamara Basarić Kvadroni iz Lugana, poreklom iz Novog Sada puna je utisaka posle predstave.

– Čim sam videla da dolaze čuveni arhivatori “Državnog posla” odlučila sam da idem. Feneomenalni su i baš smo se svi lepo zabavili i nasmejali. Sve je bilo super i predivno. Baš dobro – kaže nam Tamara.

Nikola Škorić, Slobodanka Marković, Dimitrije Banjac, Dejan Ćirjaković, Miroslava Lazarević, Tamara Basarić KvadroNi i Predrag Lazarević

Zagrevanje pred Beograd

Čuveni Čvarkov, odnosno Dimitrije Banjac kaže da mu je bilo lepo na sceni.

– Bili smo se malo uprpili tj. ufonjali. Nije bio lak put ove predstave, korona bila i svašta nešto. Ovo je bilo zagrevanje pred beogradsku premijeru. Valjda smo spremni, mislim učili smo, učili smo dosta. Ali, vidim da je publika u Cirihu jako lepo reagovala i večeras je bilo baš dobro – kaže Banjac.

Чланак Uz arhivatore smeh do suza се појављује прво на Vesti online.

Original Article