Uvek u mislima dobre Snežane

Siromasima Tomislavu i Stanislavki Pešić, iz udaljenog, neprohodnog planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, pred sam Vaskrs stigao je još jedan vredan dar naše humane čitateljke koja ih ne zaboravlja. Tačnije, dobili su novčanu donaciju od 150 evra Snežane Grudić Petrović iz Berlina, rodom iz Valjeva, koja svoju otadžbinu nosi u srcu, iako ima već tri decenije od kako je otišla u svet.

„Nadam se da ću im ulepšati vaskršnje praznike i uneti malo radosti u dom. Želim im da ih dobro zdravlje služi“, napisala je u poruci plemenita Snežana.

Nažalost, zbog velikih gužvi na bankarskim šalterima, ali i vanrednog stanja, ekipa „Vesti“ nije uspela da donaciju uruči pre vaskršnjih praznika, uprkos najboljim željama.

Ipak, verujemo da će ih ovaj dar možda još i više obradovati, kada im stigne u narednim danima i olakša i ovako preteške staračke muke. Starina Tomislav je potpuno oslepeo, nigde iz kuće ne izlazi, pa je tako ostala jedino Stanislavka na nogama, spremna da ih posluži kad i nju ne muči neka veća boljka.

Iako su oboje u sedmoj deceniji života, od preteškog života, čini im se kao da ih imaju mnogo više, ali ne daju se. Mole Boga da ne padnu u postelju jer bi to bi za nas dvoje bila katastrofa, budući da nema ko da ih gleda. Jedna ćerka je psihički obolela, a druga je nedavno postala udovica sa troje male dece i mora da brine o njima. Zato su ovo dvoje starina jedno drugom jedina podrška i uzdanica.

Чланак Uvek u mislima dobre Snežane се појављује прво на Vesti online.

Original Article