Uskršnji bazari na više lokacija u Beču

Najveći i najpoznatiji Uskršnji bazar u Beču je onaj ispred velelepnog dvorca Šenbrun koji je otvoren od 1. do 17. aprila 2017. Više od 60 izlagača posetiocima nudi izvanredne rezbarije od drveta, umetničke predmete od stakla i keramike, mirišljave sapune i kupke, te razne ručno pravljene dekorativne predmete za predstojeće uskršnje praznike. Deca će moći da se razonode u radionici gde će praviti figure od marcipana i uskršnje poklone, a tu je i dečiji muzej. Za odrasle se sprema „Džez na Uskrs“. Više informacija na zvaničnoj internet stranici.

Na Uskršnjem bazaru na trgu „Frajung“ sa 46 izlagača posetioci mogu od 31. marta do 17. aprila 2017. da nađu ručno pravljene keramičke figurice, nakit, razne vrste cveća, „najveće brdo uskršnja jaja u Evropi“ ili pak razne vrste uskršnjih zeka od čokolade. Tu su takođe i specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, ali i ručna radinost i radionica za najmlađe posetioce.
Za ljubitelje umetničkih dela i radova zanatlija idealan je uskršnji bazar na trgu „Am Hof“ u centru Beča, koji će biti otvoren od 31. marta do 17. aprila 2017. i koji će u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja. Posetioci čak mogu i sami da učestvuju u procesu izrade nekog predmeta.
Evo još nekoliko lokacija koje možete posetiti oko predstojećih uskršnjih praznika:

  • 17. becirk na lokaciji Kalvarienberg. Na Festivalu na brdu Kalvarija od 29.3. do 16.4.2017. za posetioce će biti izloženi uskršnji pokloni i umetnički predmeti, a sopstvenu kreativnost posetioci će moći da pokažu na raznim umetničkim radionicama. Na programu je i muzika uživo kao i poseban program za decu.
  • Zabavni park Prater – 16. aprila se sprema velika uskršnja proslava uz muziku uživo, raznovrstan program za decu i kreativne igre.

Original Article