Urovičani već obradovali dame

 

Kulturno udruženje meštana Urovice (KUM) organizovalo je u Beču bal povodom predstojećeg Dana žena. Pozivu na lepo druženje odazvalo se više od 450 Urovičana i njihovih prijatelja.

Za lepo veče pobrinuli su se članovi glavnog i organizacionog odbora KUM Urovica – predsednik Srđan Franculović, Nebojša Franculović, zamenik predsednika, Nenad Greblić, sekretar, Slavica Čvrkić, Mile Bordejević, Boban Videsković, Goran Bogicić, Novica Krstić, Dragan Vladejić, Duško Franculović, Goran Bogicić, Zdravko Vladejić, Dragan (Homoljac) Milošević, Biša Franculović, Ljubiša Caranović, Miodrag Džidarević, Mile Dinulović i drugi članovi KUM Urovica koji su sve ovo mesecima unapred planirali i uspešno sproveli u delo.

Sve dame su po tradiciji, kad je u pitanju Dan žena, dobile po karanfil, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se orkestar Čarobnjaci i mladi trubač Joki Džidarević, koji je takođe iz Urovice, odakle su i organizatori. Plelo se čuveno vlaško kolo u kome igraju skoro svi gosti, pevale su se srpske i vlaške pesme, a dok kolo igra pored kolovođe su i muzičari bogato darivani novčanicama zalepljenim na čelo.

Veselje je upotpunio nastup estradnih umetnika Jasmina Muharemovića i Jelice Mitić (Jeca Virus).

– Pevalo se i igralo uz njihove hitove, jednom rečju, bilo je fantastično i nezaboravno – kaže Mile Dinulović, predsednik ovog udruženja.

Zemljaci, glasajte

Među počasnim gostima bili su Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine. Oni su dan ranije na posebnom članove odbora KUM Urovica, upoznali sa svim ostvarenim poduhvatima u opštini Negotin, ali i saslušali i Urovičane koji su ukazali na potrebe sela i spremnost da ih zajedno s lokalnom samoupravom kao i do sada ostvare. Posebno se razgovaralo o značaju predstojećih izbora i potrebi da što veći broj naših ljudi glasa, ne samo kada je reč o izborima u Srbiji, već i o izborima u zemlji domaćina.

Чланак Urovičani već obradovali dame се појављује прво на Vesti online.

Original Article