UPOZNAJTE OCSiAl

upoznajte-ocsial

OCSiAl je najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi koji poseduje jedinu skalabilnu tehnologiju za njihovu sintezu u industrijskim količinama. Sa sedištem u Luksemburgu, kompanija ima kancelarije i predstavništva na globalu, u svim ključnim regionima.

OCSiAl planira sada da u Staroj Pazovi izgradi centar za grafenske nanocevi, od 2023. do 2024. godine. Postrojenje za sintezu biće središte industrijskog centra grafenskih nanocevi, koje će pratiti proizvodne linije koncentrata nanocevi za različite polimere i disperzije nanocevi za povećanje gustine energije baterija za električna vozila.

ŠTA JE MISIJA KOMPANIJE OCSIAl:

Poboljšati specifična svojstva svih osnovnih materijala, čineći tako svet boljim mestom za život.

Zašto se zovemo OCSiAl?

(O) – je oznaka za Kiseonik. (C) – je oznaka za Ugljenik. (Si) – je oznaka za Silicijum. (Al) – označava Aluminijum. Četiri najrasprostranjenija materijala na Zemlji.

ŠTA SU TO GRAFENSKE NANOCEVI?

Za OCSiAl je sve počelo 2009. godine kada smo se zapitali “Da li je moguće stvoriti industrijsku tehnologiju za sintezu grafenskih nanocevi optimizovanu na stotine hiljada tona godišnje i značajno smanjiti cenu koju plaćaju potrošači, za 100 puta?“

Ranije poznate kao ugljenične nanocevi sa jednim zidom, to su grafenski listovi debljine jednog atoma umotane u cevi. Kada se ubace u materijal, grafenske nanocevi stvaraju trodimenzionalnu, ojačavajuću provodnu mrežu koja daje novi skup svojstava i omogućava stvaranje do sada neviđenih materijala.

Grafenske nanocevi su jedini aditiv za sve namene koji može poboljšati specifična svojstva više od 50% materijala na tržištu.

1 atom – debljina zida

1,5 nanometar – spoljni prečnik

  • Visoka provodljivost
  • 100 puta jače od čelika
  • Termička stabilnost u vakuumu do 1600 stepeni
  • Više od 3000:1 odnos dužine i prečnika
  • Kompatibilne sa skoro svim materijalima

OCSiAl GLOBALNI TIM

OCSiAl je napravio revoluciju u industriji materijala sa veoma snažnom podrškom naučnika i iskusnim timom multikulturalnih stručnjaka za istraživanje i razvoj, inženjering, prodaju i marketing. Očekuje se da će fabrika u Staroj Pazovi imati oko 200 zaposlenih sa različitim nivoom obrazovanja i iskustva.

Kompanija osnovana: 2010. godine, u Luksemburgu

Pozicija u industriji: #1 proizvođač grafenskih nanocevi

Prisustvo u svetu: u više od 50 zemalja

Tim: Više od 450 zaposlenih, uključujući i više od 100 ljudi u odeljenju za istraživanje i razvoj i tehničkoj podršci 

Proizvod: Grafenske nanocevi visokog kvaliteta

OCSiAl Youtube | OCSiAl Facebook

Originalni tekst