Upecan marikod od 11 kilograma

Srpsko ribolovačko udruženje iz Melburna nastavilo je 12 godina dugu tradiciju takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Pored reke Mari u mestu Matura u Novom južnom Velsu okupili su se zaljubljenici u ribolov,a konkurencija je bila zaista žestoka. Upecano je mnogo ribe, ali da bi se osvojili pehar i novčane nagrade bilo je potrebno uloviti Marikoda.

Takmičenje je počelo je ujtro i svakom je bilo dozvoqeno da peca sa dva štapa. Najveću ribu ulovio je Branko Vukomanović, marikoda 90 centimetara dugačkog i 11 kilograma teškog. Na žalost, riba je vraćena u vodu jer prelazi dozvoqenu veličinu. Druga nagrada, takođe za marikoda, pripala je Miši Atlagiću.

On je ulovio ribu od 50 centimetara i 1,9 kilograma, koja je po pravilima takođe vraćena u reku. Treću nagradu osvojila je Verica Marković za marikoda od 50 centimetara i 1,770 kilograma. I ovaj marikod je imao sreće da bude vraćen u reku.

Pobedniku Vukomanoviću pripala je novčana nagrada od 300 dolara, Atlagiću 200, a Verici Marković 100 dolara. Pobednicima su uručeni i zaista sjajni pehari koji će krasiti njihove vitrine.

Ribolovci su najviše vremena proveli u razgovoru oko vatre do kasno u noć. Mirisi iz kotlića i s roštilja su dopirali sa svih strana. i četiri dana druženja će svima ostati u dugoj i lepoj uspomeni do sledećeg takmičenja.

Milutin Ćirić Ćira sa svojim kotlićem

Zamirisali papci
Vreme je bilo skoro idealno. Mnogi su spavali u šatorima, a neki u krevetima u kolima. Na svakih tridesetak metara noć i dan gorela je vatra, a u kotlićima su se krčkala razna jela. Najukusniji su izgleda bili svinjski papci Milutina Ćirića. Slično su pripremili Džimi Milisavljević sa svojom grupom kao i Milan Čanadan, ali i predsednik ovog udruženja Tomo Antonić.

S leva – Branko, Verica, Miša, Vlado, Ćira i Tomo

Biće i zabava
Srpsko ribolovačko udruženje iz Melburna planira do kraja ove godine održi tradicionalnu zabavu i još jedno takmičenje, a termini će naknadno biti određeni. Sve članove će na vreme putem SMS-a obavestiti sekretar i blagajnik Vlado Dulović.

Чланак Upecan marikod od 11 kilograma се појављује прво на Vesti online.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.