Ulovio soma kapitalca

Još kao dečak u rodnom kraju Stanislav Aksić iz Sent Galena je zavoleo pecanje. Ribu je lovio i u jezeru Gazivode. A rođen je 2. februara 1973. u selu Rajanovce u opštini Ranilug na Kosovu. U obližnjem Prilepcu svetlo dana ugledao je čuveni car Lazar Hrebeljanović, koji je poginuo u Kosovskom boju i potom proglašen za sveca.

Stanislav se ponosi svojim zavičajem. Ta ljubav plamti istom jačinom iako je kao dete, avgusta 1985. godine, otišao u Švajcarsku kod roditelja. U ovoj zemlji je nastavio da peca na velikim rekama. Svoje veštine je oprobao i kao ribolovac u reci Po u Italiji, a pecao je i po Austriji i Nemačkom, pa čak i u Egiptu.

Pecanje u Egiptu

Stanislav je nedavno zadivio svoje prijatelje jer je u Bodenskom jezeru upecao soma kapitalca!

Često lovi šarane

– Ulovio sam dosta velikih riba, ali ovaj som je za moju ličnu knjigu rekorda. Kao mamac sam koristio malu bodorku. To je malena riba i ne sme da bude živa, jer tako nalažu pravila u Švajcarskoj. Nakon dobrih pola sata borbe uspeo sam da ga izvučem na obalu, ali uz pomoć mog kuma Mileta. Som je, inače, bio dugačak dva metra i težak od 90 do 100 kilograma. Posle fotografisanja sam ga poljubio i vratio u vodu – priča naš sagovornik, koji uživa i u vožnji motora i potpredsednik je Moto-kluba Orlovi iz Sent Galena.

Aksić u sredini

Odmor za dušu

Stanislav napominje da oprema za ribolov nije baš jeftina, a to znaju svi koji se bave ovim hobijem. Njegova oprema, vredna više od 5.000 franaka, ne spada u red najskupljih.

Sa štukom

– Pecam iz hobija i ljubavi prema prirodi, jednostavno napunim baterije i odmorim dušu kad sam kraj vode i u prirodi. Taj osećaj je različit od onog dok vozim motor i učestvujem na žurkama na motorijadama. To nazivam životnim balansom – kaže Stanislav.

Чланак Ulovio soma kapitalca се појављује прво на Vesti online.

Original Article