Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju

2. maj 2022.
Aktuelno, Matica, Vesti

0 Views

Od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Kovid-19, kako za strane tako i za domaće državljane.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti, niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa korona i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.

Slične objaveObeležena godišnjica pogibije Nenada Nikolića

29. april 2022.Odluke o sufinansiranju projekata – dijaspora / region

11. april 2022.Gujon na međunarodnoj konferenciji o dijaspori u Budimpešti

29. mart 2022.

Check AlsoArno Gujon u poseti Ambasadi Srbije u Mađarskoj

Arno Gujon, v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu boravi u …

Original Article

(Visited 10 times, 1 visits today)