Učinili ste veliko delo

Da je situacija u Srbiji posebno teška, bez nekog izgleda da će u skorijoj budućnosti biti bolje, primera je na sve strane, koje bi u čitav roman mogle da stanu, ipak posebno zabrinjava i činjenica da se našem listu, čak i pojedine organizacije obraćaju za pomoć. Čine to jer su nemoćne da ostvare čak i minimum onoga za šta su i osnovane. Jedna od njih je i međuopštinska organizacija Saveza slepih i slabovidih Aleksinac, koja okuplja slepa i slabovida lica sa teritorija opština Aleksinac i Ražan, kojoj je svaka pomoć dobrodošla.

– Trenutno okupljamo 137 članova. Iako je ova organizacija osnovana 1957. godine i od tada do danas neprekidno radi, naše poslovanje godinama unazad veoma je otežano zbog loše finansijske situacije, ali i odnosa države prema ovakvim i sličnim organizacijama. Dugi niz godina imamo problema sa plaćanjem električne energije i obezbeđivanjem osnovnih sredstava koja su neophodna za poslovanje naše organizacije. Zato nam nije preostalo ništa drugo nego da molimo sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti da nam pomognu, jer bi pomoć bilo koje vrste mnogo značila. Mi ćemo biti prezahvalni – istakli su iz Saveza slepih i slabovidih.

U to ime izdvojeno je 330 evra anonimnog donatora iz Bad Homburga, kojim je ova organizacija obezbedila za svoje članove bele štapove, a deo novca izdvojila i za druge potrebe.

– Molimo vas da se do neba zahvalite tom dobrom čoveku ko god da je. Učinio je veliko delo. Mi nemamo na koga da se oslonimo i ovakav vid pomoći za nas je dragocen. Hvala u ime svih naših članova – poruka je predsednika Slađana Milovanovića.

Чланак Učinili ste veliko delo се појављује прво на Vesti online.

Original Article