U susret Savindanu u Srpskom kulturnom centru u Parizu

more

Vredni učenici u Parizu se spremaju za proslavu školske slave
Foto: B. Trivunčić

U prostorijama Srpskog kulturnog centra u Parizu đaci Srpske dopunske škole u glavnom gradu Francuske, koje podučava koordinatorka Srpske dopunske škole za Francusku, Italiju i Sloveniju Blaženka Trivunčić, spremili su se da svojim umetničkim radovima i znanjem obeleže svoju školsku slavu Svetog Savu. „Na tematskim časovima, pred svetosavske svečanosti, đaci stvaraju osunčana dela“, istakla je nastavnica.

Sveti Sava
Foto: B. Trivučnić

„U čast tebi, Sveti Savo – osunčana dela” naziv je ovogodišnjih Svetosavskih dana, koje će svetosavski razgovornici održati u preko 50 nastavnih mesta u tri zemlje i to uz izložbe učeničkih radova posvećenih Svetom Savi Prvom u oblasti primenjenih umetnosti – izradom portreta, minijatura, magneta, obeleživača za knjige, kaligrafskih natpisa, ikona i ikonica tehnikom mozaika, vitraža, dekupaža i kukičanja.

Uz divne fotografije đaka kako su se pripremali podelila je i citat, čuvenog Matije Bećkovića o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju. „Priča o Svetom Savi je najduža priča koju priča srpski narod i ona vekovima ne staje niti se umara, a nema ni početka ni kraja“. Uživajte u radovima učenika.

  • Učenje i razgovor o Svetom Savi
  • Đaci u Parizu se raduju obeležavanju Savindana
Foto: B. Trivučnić

Divni radovi učenika Srpske dopunske škole u Parizu

Foto: B. Trivunčić

moreOriginal Article

(Visited 15 times, 1 visits today)