U hram u četiri grupe

U hramu Vaskrsenja Gospodnjeg na Galusu u Frankfurtu liturgiju su na praznik Svetog Nikole služili otac Simon Turkić i otac Slobodan Tijanić, a prethodno su vernici koji slave Svetog Nikolu doneli slavske kolače na osveštanje.

– Obavestili smo naše vernike da će osveštanje i lomljenje slavskog kolača biti organizovano od sedam sati ujutro do početka liturgije. Parohijani su u četiri grupe ulazili u hram uz pridržavanje svih mera koje trenutno važe. Vernici su nosili maske i držali propisano odstojanje. Ulazak u hram je strogo kontrolisan kako se ne bi prekoračio broj vernika, regulisan važećim merama – rekao nam je otac Simon Turkić.

Osveštanje kolača je nastavljeno i posle liturgije, a prema rečima oca Simona, bilo je primetno manje naroda nego prošle godine na Nikoljdan. Mnogi vernici su zvali jer nisu bili sigurni da li će biti liturgije.

U hramu Vaskrsenja Gospodnjeg se od Nikoljdana dele badnjaci koje vernici mogu da podignu u crkvenoj prodavnici sve do Božića. Porta i crkva su od ponedeljka otvorene od devet ujutro do 19 sati, pa vernici mogu do Badnjeg dana da blagovremeno uzmu badnjak za svoj dom. Takođe će u hramu svakoga dana u 18 sati biti molitva.

Чланак U hram u četiri grupe се појављује прво на Vesti online.

Original Article