U GETEBORGU SKUP PROTIV PROGLAŠENJA LAŽNE DRŽAVE

Veliko nevreme koje je zahvatilo Švedsku nije sprečilo naše zemljake da se u Geteborgu okupe na demonstracijama protiv proglašenja lažne države Kosovo na teritoriji Srbije.

– Želimo da Švedska razume da je pogrešno priznati Kosovo kao posebnu državu. To je isto kao da date Stokholm, pokrajinu Skone ili Zapadni Gotland, Norvežanima – pokušala je da objasni švedskim novinarima Aleksandra Savić koja je učestvovala u traženju dozvole za demonstracije i trudila se da sve prođe mirno i u najboljem redu.
Aleksandra je rođena i odrasla u Švedskoj, ali nije zaboravila svoje poreklo. Pored nje stajala je majka LJubica koja je došla u Švedsku pre 31 godinu.

– Kosovo je uvek bilo srpsko. To je srpska kolevka – napomenula je LJubica.
Uprkos velikom pljusku i hladnom vetru demonstranti su razvili zastave i podigli parole kojima su pozivali švedske vlasti da ne priznaju nezavisnost Kosova. Više demonstranata je preko megafona iskazalo svoju ogorčenost, a pre mirnog razlaza su podsetili na nove demonstracije sledeće subote.
Savez Srba u Švedskoj je pozvao naše zemljake da se pridruže zahtevima da Švedska ni pod kakvim uslovima ne prizna samostalno Kosovo.