U Beču pamte Ivana

Ivan Vučković, filozof iz Bora, dobio je zvanično priznanje sa Bečkog univerziteta od poznatog profesora dr Štefana Milera, stručnjaka za nemački jezik i književnost.

Ivan je pre dve godine bio gost Bečkog univerziteta na poziv profesora Milera, kada je zajedno sa kolegama iz Beča, Graca, ali i Berlina, Ciriha, Minhena i drugih gradova učestvovao u pojedinim predavanjima iz oblasti germanistike i filozofije.

Shodno tome, bečki profesor je Ivanu napisao zvaničnu preporuku u vezi sa daljim budućim angažovanjem i usavršavanjem.

“Gospodin Vučković odlično vlada nemačkim jezikom i ja se radujem tome da i dalje ostanem sa njim u kontaktu. Siguran sam u to da će on biti veliki dobitak u svakom poslu i u bilo kojoj formi saradnje. Želim gospodinu Vučkoviću sve najbolje u budućnosti i mogu u svakom pogledu da ga preporučim”, ističe između ostalog profesor Miler.

Inače, Ivan sarađuje sa profesorom Hansom Ulrihom Gumbertom sa američkog Stenford univerziteta i Noamom Čomskim, sa kojima je uradio i intervjue. Ivan je nedavno od profesora Čomskog dobio i pismo preporuke za SANU.

Filozof iz Bora je jedan od osnivača fakultetskog časopisa “Nedogledi”. Objavio je veliki broj stručnih tekstova, pesama i kratkih priča u raznim časopisima. Držao je nekoliko zvaničnih i nezvaničnih predavanja u zemlji i inostranstvu. On je već objavljivao na nemačkom i engleskom, a pojedini njegovi tekstovi su prevedeni i na španski i italijanski, a citiran je kod nas i u regionu, ali i u SAD, Ukrajini, Kubi…

Vučković je studije filozofije završio u Nišu kao prvi u generaciji 2011. godine , a godinu dana ranije bio je proglašen za najboljeg studenta na departmanu.

Zaposlio se u Boru kao srednjoškolski profesor filozofije, etike i logike, gde i sada radi. U međuvremenu, završio je master studije u Nišu.

Чланак U Beču pamte Ivana се појављује прво на Vesti online.

Original Article