Turistička ponuda Beograda na sajmu u Berlinu

Sajam turizma ITB 2018 (Internationale Tourismus-Börse Berlin) predstavlja vodeću svetsku platformu za oko 10.000 izlagača iz 180 zemalja, preko 200.000 posetilaca od čega polovinu čine poslovni posetioci, i 8.000 predstavnika medija, radi pregleda trendova globalnog turističkog tržišta kroz sve njegove segmente.

Turistička organizacija Beograda je tokom prva dva dana sajma posvećenih poslovnim susretima imala niz sastanaka sa velikim brojem turoperatora iz celog sveta, koji su bili veoma zainteresovani da uključe Beograd u svoje ponude.

Takođe je bilo reči i o zajedničkoj ponudi sa TO Repubika Srpska.

Direktor TOB, Miodrag Popović dao je intervjue vodećim medijima istakavši adute naše prestonice u ovoj turističkoj sezoni. 

Beograd je na ovom sajmu predstavljen pod okriljem Nacionalne Turističke organizacije Srbije, sa ponudom za city break ​ putovanja, aktivnog odmora, različitih turističkih programa, manifestacija i događaja.

U Beogradu je u 2017. godini zabeležen rekordan broj turista iz Nemačke, sa 46.503 posetilaca i 83.728 ostvarenih noćenja što predstavlja povećanje od 26% odnosno 20% u odnosu na prethodnu godinu.