Tri najčešće žalbe stanovnika Dubaija

Ukoliko živite u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i imate neki komunalni problem, možete ga prijaviti službenicima Odeljenja za odnose sa potrošačima Opštine Dubai. Od početka januara do kraja jula tekuće godine broj za upite i žalbe 800900 dnevno je u proseku pozvalo 2200 stanovnika, koji su se najčešće žalili na napuštene mačke i probleme sa kanalizacionom mrežom i uklanjanjem otpada, ali i razjašnjavali nedoumice u vezi sa drugim komunalnim pitanjima.

Napuštene mačke, koje se u potrazi za hranom skupljaju u blizini kontejnera, bile su ove godine problem broj jedan za stanovnike najpoznatijeg emirata. Zahvaljujući pozivima građana, tokom treće julske sedmice spaseno je više od osamdeset mačaka sa stare riblje pijace u Deiri. Vlasti su poslale tri specijalizovana vozila i 15 veterinara koji su sklonili mačke sa ulice i pružili im pomoć.

Takođe, putem istog broja telefona, 800900,  stanovnici Dubaija se neretko raspituju o stambenim troškovima, izdavanju zdravstvenih kartica i iznajmljivanju bungalova.  Ipak, pitanja o stambenoj taksi prednjače. Operateri su od početka godine primili više od 400.000 upita i žalbi.

Stambena taksa Opštine Dubai iznosi pet odsto godišnje zakupnine. Prikuplja se u 12 jednakih mesečnih rata kroz račun za struju i vodu. Primera radi, ako je godišnja zakupnina 55.000 AED, mesečna naknada za smeštaj koja pripada Opštini iznosi 235 AED. Naknada se primenjuje samo za stanarinu navedenu u standardnom ugovoru o zakupu registrovanom u Ejari sistemu, a visina zavisi od vrednosti indeksa koji varira tokom godine.

Tekst: BIRO
Foto: Associated Press