Tomašević i Zang u Bostonu podelili nagrade

Tom prilikom prof. dr Vladimir Tomašević dodelio je specijalno priznanje Wanzhe Zhang za naročit doprinos u obrazovanju mladih i promociji kulture, kao i međunarodnoj umetničko-edukativnoj razmeni između Srbije, SAD i NR Kine, u prisustvu prof. Aleksandra Nikolića i Vladimira Andrića, prvaka Narodnog pozorišta u Beogradu.

Prof. Aleksandar Ilić i prof. Aleksandar Nikolić su pozdravljeni stojećim ovacijama na Konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu gde su im uručena i specijalna priznanja.

Kompletan autorski tim u narednim danima će gostovati Columbia University Steinway Hall i velikoj sali Ujednjih nacija u Njujorku.

Da podsetimo, Mocartova opera Don Đovani u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića premijerno je izvedena 16. avgusta na sceni Plimpton Shattuck Black Box teatra u Bostonu (SAD).

Naslovnu ulogu čuvenog zavodnika tumačio je prvak beogradske opere Vladimir Andrić pod dirigentskim vođstvom Gregory Buhalter-a. Gostovanje srpskih umetnika usledilo je pozivom umetničke direktorke Universal artist festivala iz Bostona i GIPAC Asocijacije Wanzhe Zhang.

Reditelj Aleksandar Nikolić i koreograf Aleksandar Ilić ostvarili su niz uspešnih operskih i plesnih dela u Srbiji i regionu. Profesori su na Institutu za umetničku igru u Beogradu. Nakon premijere u Bostonu nastavljaju uspešnu saradnju sa Srpskim narodnom pozorištem u Novom Sadu u postavci opere Faust.

Original Article