„Tigrićima“ slatkiši za prvo mesto

Predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković posetio je SKC „Stevan Mokranjac“ i tom prilikom nagradio mališane koji su na nedavnoj Dečjoj smotri u Nojehofenu osvojili prvo mesto u folkloru.

Marković je članovima pionirske grupe koji su ubedljivo pobedili doneo slatkiše koji su im podeljeni posle probe.

On je, čestitajući na velikom uspehu, rekao da su „tigrići“ ponos Zajednice i poželeo im nove uspehe.

Inače, „Stevan Mokranjac“ na prošloj Dečjoj smotri izašao je na binu sa 52 igrača koji su izveli Igre iz Gnjilana u koreografiji Milorada Runje.

Mališane su vredno pripremali Vladimir Mijucić i Aleksandar Novaković.

– U ime uprave „Mokranjca“ sve čestitke deci na velikom uspehu i osvojenom prvom mestu na Dečjoj smotri folklora. Ovo je dokaz da se mukotrpan rad i trud isplatio i da se sve postiže vežbanjem u klubu. Naravno, velika zahvalnost i roditeljima koji su decu dovodili na probe i koji su zajedno sa nama sve ovo propratili i bili deo svega – istakao je potpredsednik Saša Božinović.

On posebno zahvaljuje rukovodiocima grupe Aleksandru Novakoviću i Vladimiru Mijuciću koji su decu uvežbali i uigrali da to sve izgleda sjajno na bini i igračima prvog ansambla koji su pomagali i bili deo velike ekipe na Smotri.

– Naravno, na čelu cele ove ekipe bio je Milorad Runjo, umetnički rukovodilac „Mokranjca“, koji je još jednom pokazao sve svoje vrhunske kvalitete i pod čijom kontrolom je nastup mališana izgledao fenomenalno. Trebalo je obući i srediti 52 deteta na bini i da svaki detalj bude na svom mestu. E po tome je Mikica neprevaziđen i zato jedno veliko hvala i poštovanje za profesionalni rad, trud i ljubav prema „Mokranjcu“ – navodi Božinović.

Чланак „Tigrićima“ slatkiši za prvo mesto се појављује прво на Vesti online.

Original Article